| Yazanlarda |
|
yavuzsc Yeni Üye

|
| Gönderen: 27-Ocak-2009 Saat 22:51 | Kayıtlı IP
|
|
|
Arkadaşlar aşağıdaki linkten yazının tamamına ulaşabilirsiniz...
Saygılarımla...
http://yavuzsc.wordpress.com/2009/01/26/work-and-travel-prog rami/ http://yavuzsc.wordpress.com/2009/01/26/work-and-travel-prog rami/
|
| Yukarı Dön |
|
| |
maniac Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 27-Ocak-2009 Saat 22:59 | Kayıtlı IP
|
|
|
Yavuz 3 kere WAt yaptım yazındaki hiç bir şeye katılamıyorum çünkü çok ezik bir yazı olmuş kusura bakma söylemeden edemeyeceğim. Galiba çok ezilmişsin...
itirazı olan var mı demişsin ya... Sanırım itirazım var.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
yavuzsc Yeni Üye

|
| Gönderen: 27-Ocak-2009 Saat 23:03 | Kayıtlı IP
|
|
|
herkes övdü bize gitmeden bizde hicv edelim kimse Amerikanın uşağı olmayı haketmiyor... Herkes övdü diye gittik.. bende övdükleri hiçbirşeyle karşılaşmadım kimseninde latin güzeller tarafından kuş tüyü yatakta yellediğini düşünmüyorum... Eğer bir iş varsa sadece övülünen yanlarına bakmayalım yerilen taraflarına da bakmak lazım;)İtirazın elbette olacak.. bende sonuçta itirazımı yazdım öyle değil mi?
|
| Yukarı Dön |
|
| |
aliconeWAT4 Yeni Üye

|
| Gönderen: 28-Ocak-2009 Saat 22:41 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sayın Yavuz arkadaşım bende Maniac arkadaşım gidi 3 kez wat yaptım bu senede 4. olcak ama bende arkadaşımla aynı fikirdeyim yazıların tamamen doğrudan uzak ayrıca itiraz etmek için ABD ye ve Bu programa karşı hakkın olması gerek o da yok bence birde özür yazısı yazda ilk gidenlerin hakkınıda yeme insanları yanlış etkiliyosun bence
|
| Yukarı Dön |
|
| |
yavuzsc Yeni Üye

|
| Gönderen: 29-Ocak-2009 Saat 01:02 | Kayıtlı IP
|
|
|
sayın arkadaşım herkes yaşadıklarını ve düşüncelerini anlatır ona göre insanlar karar verirler. Hakkın yok derken rüyamda gördüğüm şeyler yazmıyor orada karşı çıkışınız var ise yaşadığınız problemlere karşı getirilmiş çözümleri sunarsınız, iki tarafı okuyanlar da ona göre yaşayabilecekleri sorunları da çözümleri de görmüş olurlar....
|
| Yukarı Dön |
|
| |
aliconeWAT4 Yeni Üye

|
| Gönderen: 29-Ocak-2009 Saat 17:24 | Kayıtlı IP
|
|
|
sayın Yavuz arkadaşım senin wat anlayışın latin güzeller tarafından kuş tüyü yataklarda yellenmek ise Türkiyede de böle bir ortamda üniversite gençlerinin yaşadığını ben düşünmüyorum eee durum böle olmayınca ne yani ülkemizede böle ABD yi karalayan bir yazı mı yazmalıyız burdan sen yapmadın ama ben yazayım İlk giden arkadaşlara tavsiyem önce lütfen bi Türkiyede çalışın ondan sonra ABD ye work and travel ile gidin çalışın insana değeri, maaşınızın yüksek oluşu, hayat şartlarının her ne kadar Yavuz arkadaşımın hayalindeki latin güzeller olmasada mükemmle çok yakın oluşu, Sağlık ta eğitimde Kendi Bölümümden bildiğim için Mimaride dünyada ABD nin bir numaralı oluşunu 4 yıldır hayranlıkla izliyorum ve bu ülkeye Amerika Birleşik Devletlerinin Türk gençlerine verdiği bu hediyeyi Ben kölelik değil Bir armagan Bir Lütuf olarak görüyorum Teşekkürler
|
| Yukarı Dön |
|
| |
yavuzsc Yeni Üye

|
| Gönderen: 29-Ocak-2009 Saat 22:01 | Kayıtlı IP
|
|
|
o sizin ezikliğiniz sayın arkadaşım kusura bakmayın... yazıda da belirttiğim gibi kapitalist düzenin sevdalılarını pek ilgilendirmeyen bir yazı kendisi. Zira kapitalist sözlüğünde "onur"un karşılığı yoktur.
O bahsettiğiniz insana değer verme düşüncenizi de isterseniz banklarda, yerlerde yatan Amerikalı insanlarla paylaşın. Dünyanın en pahalı sağlık hizmetinin verildiği ülkeyi 1 numara yapışınız da hastalanmadığınızı gösteriyor.
üzülmeyin arkadaşlar ben Türkiye Cumhuriyetin de 9 yaşımdan beri çalışıyorum ki sanırım siz o zamanlar oyuncak silahlarınızla oynardınız. Kim ne için debeleniyor çok iyi biliyoruz şirketlerin 2.3. kez gidenler için sundukları sizi feci şekilde ayaklandırmalı zaten... Kelle başı alınan komisyonlara değinmeyeceğim o sizin vicdanınızla aranızda kalsın.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
editör Yönetici Grubu

|
| Gönderen: 29-Ocak-2009 Saat 23:20 | Kayıtlı IP
|
|
|
yavuzsc Yazdı:
o sizin ezikliğiniz sayın arkadaşım kusura bakmayın... yazıda da belirttiğim gibi kapitalist düzenin sevdalılarını pek ilgilendirmeyen bir yazı kendisi. Zira kapitalist sözlüğünde "onur"un karşılığı yoktur.
O bahsettiğiniz insana değer verme düşüncenizi de isterseniz banklarda, yerlerde yatan Amerikalı insanlarla paylaşın. Dünyanın en pahalı sağlık hizmetinin verildiği ülkeyi 1 numara yapışınız da hastalanmadığınızı gösteriyor.
üzülmeyin arkadaşlar ben Türkiye Cumhuriyetin de 9 yaşımdan beri çalışıyorum ki sanırım siz o zamanlar oyuncak silahlarınızla oynardınız. Kim ne için debeleniyor çok iyi biliyoruz şirketlerin 2.3. kez gidenler için sundukları sizi feci şekilde ayaklandırmalı zaten... Kelle başı alınan komisyonlara değinmeyeceğim o sizin vicdanınızla aranızda kalsın. |
|
|
kusura bakma ama çok saçmalamışsınız... gerçekten yazınızı da okudum yayınlanmasına da izin verdim ama 21 yy bu kadar yoz bir düşünceye sahip insanlarla malesef kapalı bir toplum olmaktan öteye gidemezsiniz.
Tabi ki doğaldır wat zor bir program sizin mantelitenize göre o zaman hiç bir insan ülkesinden dışarı çıkmamalı.. tuhaf ve hayretler içinde bırakacak yorumlar ki aydın denilebilecek bir üniv öğrencisine yakıştıramadım. kırık olduğunuz bir nokta var bence onu sorgulayın derim.
yazında muhteşem laflar etmişsin... ama malesef kapitaliz düşmanı ( ki bu konuda senle aynı fikirdeyken birden aklıma geldi ) yahu kardeşim madem öyleydin gitmeseydin ? Hadi gittin gözlemlerini paylaşıyorsun yine vahşi kapitalizm dediğin sistemin bir ürünü olan ve üstelik onun en önemli organlarından biri ( wordpress ) ile reklam yaparak bişiler anlatmaya çalışıyorsun ... hani derler bu perhiz bu ne lahana turşusu ... :)
Güzel kardeşim... Seni çok iyi anlıyorum ama senin kisi ütopya... ? Bilgisayarla ilgili bir iş yapacaksın ama insanlara gitmeyin görmeyin diyeceksin. ? Sana bu program hiç mi bir şey vermedi. bence çok şey öğrenmişsin. Bence dürüst ol :)
Şu yazıyı hangi ruh halinde yazdın çok merak ettim :) http://yavuzsc.wordpress.com/2009/01/03/hayatimiz-internet/
Saygılar
__________________ Her Türlü Sorun İçin Destek MSN Hattı : info@workandtravelturkey.com
|
| Yukarı Dön |
|
| |
aliconeWAT4 Yeni Üye

|
| Gönderen: 30-Ocak-2009 Saat 01:59 | Kayıtlı IP
|
|
|
size editör beyin vermiş olduğu cevap bence yeterli ama rahatsız olduğum bir nokta var Work and Travel'a kayıt olan yeni öğrencilere Kelle diyecek bir zihniyetteki adamla ben muhattap olamam diğer Work and Travela yeni veya daha önce katılıp problemleri olan sevgili arkadaşlarımın ( kesinlikle Kelle değil )bu yararlı forum sitesinde sorularını yanıtlamaya çalışacağım teşekkürler
|
| Yukarı Dön |
|
| |
yavuzsc Yeni Üye

|
| Gönderen: 30-Ocak-2009 Saat 05:02 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sayın arkadaşlar;
Programa her katılanın beğenmesi, itiraz etmemesi, haksızlığa uğradığını ve beş para etmez insanlara karşı ezdirildiğini düşünmemesi için yoğun bir emek harcıyorsunuz ki anlıyorum.
Gördüklerimizi yaşadıklarımızı yazdım hatta uçağa bindiğim an herşeyi unuturum korkusuyla günlük yazdım. Bunları diğer üniversiteli arkadaşlarımla paylaşmayı kendime borç bildim. Olmuş olayları birilerinin de yaşayabileceğini düşünerek yaptım zira biz de giderken aynen sizin gibi Amerika seveceni, onların tevazu gösterdiklerini düşünen arkadaşların anıları vardı elimizde bir tek. Gittik ve yazdığım herşeyi yaşayarak geri döndüm. "Amerikaya gitmeyin, görmeyin" diye nerede kullandım bilmiyorum. Amerikaya onların ayak işini yapan olarak gitmeyin demiş olabilirim heralde?
Şimdi siz bilgili, sağduyulu, modern ve çağdaş arkadaşlara entelektüel düşüncenize zayıflık imajı veriyorum gibi hissetmem dolayısıyla çok utanarak açıklıyorum; sizlerin de yapması gereken bu konudaki güvenceleri arkadaşalarla paylaşmanızdır.Daha da utanarak örnek vermek zorunda kalıyorum;
"Arkadaşlar hayır arkadaş böyle bir olay yaşamış başından bu tür şeyler geçmiş ve bunun sonucunda da bunları düşünüyor ancak olay öyle değil şöyle şöyle haklarınız var, şu durumlarda şu kişiler size yardım etmek zorundadır."
Sanırım artık anlaşılmayan birşey kalmamıştır. Bu şekilde gidecek arkadaşlara daha fazla yardımcı olabiliriz emin olunuz. Ancak lütfen dönüp yorumlarınızı tekrar okuyun sadece hakaret ediyorsunuz ve başka arkadaşımız da aynen hakaretlere katılıyor ve benim zihniyetimdeki insanlarla muhatap olmayacağını söylüyor ama olsun ben onun zihniyetindekilerle de muhatap olurum.
"Sana bu program hiç mi bir şey vermedi. bence çok şey öğrenmişsin. Bence dürüst ol" diyorsunuz. dürüst oluyoruz; "kusura bakma ama çok saçmalamışsınız... gerçekten yazınızı da okudum yayınlanmasına da izin verdim ama 21 yy bu kadar yoz bir düşünceye sahip insanlarla malesef kapalı bir toplum olmaktan öteye gidemezsiniz" diyorsunuz.Ki bunu hayatınızda bir kere dahi şahsımı görmeyerek, tanımayarak söylüyorsunuz.
Koruyacağım hissiyle heyecanlanıp kendinizle çelişiyorsunuz.
Worpressin vahşi bir kapitalizm olduğunu söyleyerek konuyu derler ya "nerdeeen nereye" taşıyorsunuz bu sizin vahşi kapitalizmin ne demek olduğunu tekrar gözden geçirmeniz gerektiğini gösterir.
aliconeWAT4 arkadaşım duygu yüklü bir şekilde kelle lafına itiraz ediyor da o sevgili arkadaşlarının hiçbirini ücretsiz yollamıyorlar. Daha kötüsü onları gönderen acentalar tarafından sevgili arkadaş komisyonu değil kelle hesabı komisyon veriliyor...
Editöre Not:
"Hayatımız İnternet" adlı site ismi verilen yazıyı sabırla okuduğun için teşekkür ederim. nasıl bir ruh halinde yazıldığı pek mühim değil. "Bende senin neden ruh halimi merak ettiğini merak ettim" gibi saçma bir soru çarkına girebilir. Gereksiz...
2. konu "Güzel kardeşim... Seni çok iyi anlıyorum ama senin kisi ütopya... ?" cümlesinde geçen ütopya kelimesinin anlamı Türkçe sözlüğünde "Gerçekleştirilmesi imkânsız tasarı veya düşünce." olarak geçer. Çıplak gözle görüleceği üzere benim bir tasarım veya gerçekleşmesi imkansız bir düşüncem yok. Ortada sadece yaşadıklarım var. Kelimeleri bilerek kullanalım. Sonuçta siz birilerinin "aynen katıldığı" bir arkadaşsınız...
Daniel de Foe den kapatalım;
Hakikati bulan, başkaları farklı düşünüyorlar diye, onu haykırmaktan çekiniyorsa, hem budala, hem de alçaktır. Bir adamın "benden başka herkes yanılıyor" demesi güç şüphesiz; ama sahiden herkes aldanıyorsa o ne yapsın?
Saygılarımla...
|
| Yukarı Dön |
|
| |
editör Yönetici Grubu

|
| Gönderen: 30-Ocak-2009 Saat 23:14 | Kayıtlı IP
|
|
|
bravo sana... güzel yazmışsın ama bu sonçta senin fikrin. felsefe ye olan ilgine ve bu konuda bilginden dolayı sana laf yetiştiremeyeceğimi anladım :)
haddimi bildirdin bana bu karşılığında yazını herkesin okuması için sitede birakıyorum :)
__________________ Her Türlü Sorun İçin Destek MSN Hattı : info@workandtravelturkey.com
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ygy59 Üye

|
| Gönderen: 01-Şubat-2009 Saat 02:14 | Kayıtlı IP
|
|
|
Arkadaşlar, bence WAT ın en güzel yanı çok değişik insan tipleriyle karşılaşmanız. Çok önceleri bir yazımda ABD ye gittiğiniz ilk 1 hafta kültürel çok yaşayacağınızı "ben buraya neden geldim?", "burası neresi ?" , "ben kimim?" :) gibi sorular soracağınızı yazmıştım. Bazı arkadaşların bu kültürel şoku atlatamayıp "annemi özledim" diye hüngür hüngür ağladıklarınız yazmıştım. yavuzc arkadaşımızn yazısını okuduktan sonrada bu insan tipleri gözümün önüne geldi. yani korkaklık, endişe, zorlukların üstesinden gelemeyip her zorlukta ailesinden yardım almış, ezik insan tipine birde saçma ideolojik karmaşa ve gençliğin verdiği kimlik arayışı, malkoçoğlu ve robinhood arasında sıkışmış kimlik bunalımı eklenirse , bu şekilde bi yazı çıkabilir. Yazıdaki temel yanlışlara ve bilgi eksikliklerine (ya da bilinçli çarpıtmalara) gelince ; Yanlış 1- "Esas misyonu kapitalizmin devi Amerika’ nın ucuz iş gücünü sağlama isteğidir" cümlesi bilgi eksikliği ya da cahillikle açıklanamaz bir cümle, kapitalizme olan hınçını WAT tan çıkartma çabası olarak nitelendiriyorum. 300 milyonluk ABD nasıl oluyorda en fazla 100 bini bulan öğrenciyle iş gücü sağlamaya çalışabilir.
Yanlış 2-"Amerikada çalışmanızı sağlayan SSN (Social Security Number) en az 1.5 ay içinde elinize ulaşıyor" bu süre eyalete göre değişir. %90 eyalette , ilk gittiğiniz gün SSN için başvurursanız, size başvurduğunuza dair bir belge verirler ve bu belgeyle çalışabilirsiniz. Yani işe başlamak için 1.5 ay beklemzsiniz , ertesi gün çalışmaya başlayabilirsiniz. 2. iş içinde o belgeden bir tane daha alırsanız ya da fotokopi çektirirseniz başka biryerede başvurabilirsiniz.
Yanlış 3- "İngilizcesini geliştirmek isteyen arkadaşlara şunu söylemek isterim;
İspanyolca temeli yapın hiç değilse yerinizde saymaz, İspanyolca
öğrenmiş olursunuz." bu cümle hakkında yorum yapmaya bile gerek yok, ABD de ispanyolca konuşan bir çok kişi olduğu doğrudur. Fakat ingilizcenin anadil olduğu bir yerde nasıl olurda ingilizce gelişmez ki, tabi bu gelişmenin miktarı kişiye bağlıdır.
Yanlış 4- "Yapacağınız bütün işler Amerikalıların asla yapmayacağı ve birileri bu işleri de yapmalı ihtiyacından ortaya çıkmış işledir." Tamamiyle yanlış bir cümle daha , tam tersine çalıştığım tüm yerlerde nerde gereksiz, saçma, basit, sorumluluk gerektirmeyen iş varsa onları yaptırdılar. (bir hafta boyunca temiz kovaları yıkadığımı, tertemiz küçüçük bir odayı akşama kadar süpürdüğümü bilirim. Hata çoğu zman bu adamlar niye bize boşuna para veriyorlarki diye sorduğum olmuştur.)
Yanlış 5-"Amerikan kültürünü kısaca üç kelime ile açıklamaya çalışacağım; alkol, fuhuş, McDonalts." Bunlar ABD nin genel sorunları, kültürü değil. Ben ABD de bulunduğum sürede ordaki insanların yaşayışları, kişilikleri hakkında bir sürü bilgi edinme fırsatı buldum. Bir kütüphane dolusu kitap okusam yine o kdr çok şey öğrenemezdim. Tamam bizim kültürümüz tabiki onlarınkinden çok daha zengin, ahlaki anlayışlarımız çok daha sağlam biz 4000 yıllık bir geçmişten gelen bir nesiliz. Ama bu onların kültürlerinin öğrenilmeye değer olmadığını göstermiyor. Ne kadar yardım sever insanlar olduklarını, başta trafik kuralları olmak üzere herhürlü kurala nasıl bağlı olduklarını, temizliğe , insan sağlığına ne kadar öenem verdiklerini, yabancılara ne kadar saygılı oldularını... neden yazmıyorsun. Tamam onların bizden öğrenmesi gereken çok şeyler var , ama bizimde onlardan öğrenmemiz gereken şeyler yok mu sence ?
Yanlış 6- "Global bir dünyada yaşıyoruz artık ve fiyatlar Türkiyede ki fiyatların hemen hemen aynısıdır" ancak teknolojiden hiç anlamayan birinin söyleyeceği bir cümle, notebook mu notebook işte aynı fiyat . :) ama özelliklerine göre bir kıyaslama yap istersen, akıllı bir alış-verişle Türkiyeye göre en az %50 daha ucuza alırsınız. Sadece elektronikte değil abercrombie, tomy gibi markaları çok çok daha ucuza alabilirsiniz. mesela burda 250 tl olan bir tomy kazağı 50 dolara alabilirsiniz. Bence arkadaşın dediği gibi web sitelerine bakın (e-bay, bestbuy...)
Yanlış 7- "Sözleşmesini dikkatle okuyan arkadaşlar acı bir duruma şahit
olacaklardır ki; iş veren sizi herhangi bir sebepten ve uyarı
olmaksızın çıkarabilir" Sen hiç herhangi bir sözleşmeyi okudun mu? basit bir programı bilgisayarına yüklerken, bankadan hesap açtırırken ya da saçma bi forum sitesine üye olurken... o kadar çok saçma fakat gerçek hayatta uygulanmayan madde vardırki, ben hiç bir zaman sebep ya da uyarı olmaksızın işten çıkarılan bir insan görmedim. Hatta başımda ki müdürlerin çok yumuşak ,kibar, yaparmısın, edermisin gibi cümleler kurarak hitap etmelerine uzun süre alışamadım. Ayrıca çoğu firma yıllardır WAT öğrencisi çalıştırdıkları için, bizim çok değişik bir kültürden geldiğimizi, dillerini çok iyi konuşamadığımızı, daha önce hiç bir iş tecrübemiz olmadığını bilerek davrandıklarını hatılatırım.
Yanlış 8- "Daha kötü bir durum olarak gittiğiniz gün işe alınmadığınızı ve/veya
ihtiyacın kalmadığını size pişkin pişkin söyleyebilecek bir insan
kaynakları müdürüyle karşılaşabilirsiniz" Şimdiye kadar hiç kimseye böyle birşey söylediklerini ne duydum ne de gördüm.
Yanlış 9- "kendi milletinizden insanların Amerikalılara ayakçı hizmeti vermesini bu
ülkenin üniversiteli gençlerine yakıştıramayacağınızı kendiniz de
göreceksiniz" Türkiyede herhangi bir üniversiteli yazın çalışacağı bir iş arasa ne gibi işler bulabilir? Kaç paraya çalışabilir ? bunları düşündün mü , mühendiklik, tıp, işletme ya da herhangi başka bir bölümde bile okusan, öğrenci olarak anca markette tezgahtarlık, kafede garsonluk ... gibi işler bulabilirsin ve en fazla alacaın maaş aylık 500-600 lira olur. ABD de neden farklı olsun seni şirketin müdürü yapmalarını beklemek haksızlık olmaz mı?
genel olarak toparlayacak olursak, WAT programı değişik bir kültür ve değişik insanlar tanımak, değişik yerleri görmek, paradan çok hayat tecrübesi kazanmak, kendi ayaklarının üzereinde durmayı öğrenmek, ingilizce , dil bilgisi olarak çok gelişmesede, duyduğunu anlamak ve konuşurken ki utangaçlığı üzerinden atmak ve yaz tatilinde boş boş oturmaktansa dolu dolu geçirmek için düşünülebilecek bir program. Tabiki belli zorlukları olacaktır, bu zorlukların problemlerin üstesinden gelemeyeceğinizi düşünüyorsanız hiç katılmayın sonra kendi başarısızlık ve aşağılık kopmleksinizi bastırmak için suçlayacak birilerini ararsınız bu geldiğiniz firma olur, arkadaşlarınız olur ya da saçmalığın sınırlarını zorlayıp amerikan emperyalizmini , kapitalizmini suçlarsınız.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
yavuzsc Yeni Üye

|
| Gönderen: 01-Şubat-2009 Saat 05:35 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sayın ygy59 arkadaşım düzeni bozmamış hakaretle başlamış öyle de bitirmiş. Her daim hocam Cemil Meriç batı hayranlığını aynen böyle anlatmıştır. "Karşıysanız Tanrıyı yok saymış sayılırsınız..."
Daha önce de söylemiştim, amacım devamlı övülerek yapılan bu programın eleştirilecek yanları olduğunu da göstermekti. Yaşadıklarımı anlattım ve bunlara getirilebilecek çözüm yollarını merakla bekledim. Sonuçta benim yaşadıklarımı başkalarının yaşamayacağını garanti ederek insanları bu programa sürükleyemezdim. Belki doğru söylüyorsunuz vebali üzerimden atmak gibi kolay bir yolu tercih ettim ve sadece eleştirdim. Ancak ben hiçbir zaman beni bu programı sadece övmek suretiyle yönlendiren arkadaşlarıma ve görevlilere hakkımı helal etmeyeceğim. Yazının saçmalığı, sadece öven yazılarla eş değerlidir..
"yavuzc arkadaşımızn yazısını okuduktan sonrada bu insan tipleri gözümün önüne geldi. yani korkaklık, endişe, zorlukların üstesinden gelemeyip her zorlukta ailesinden yardım almış, ezik insan tipine birde saçma ideolojik karmaşa ve gençliğin verdiği kimlik arayışı, malkoçoğlu ve robinhood arasında sıkışmış kimlik bunalımı eklenirse , bu şekilde bi yazı çıkabilir."
Sadece bilinmesi için söylüyorum, (Rabbime şükürler olsun)lise 1. sınıftan bu yana ailemden destek almadan hayatımı ikame etmekteyim, üniversite hayatımın tamamını kendi imkanlarımla tamamladım ve üniversite hayatımın hiçbir döneminde ailemin sağlıklı olmasını görmekten başka bir desteğe ihtiyacım olmamıştır. Ailemi son 6 senedir toplamda 1 ay dahi görmedim. Bu program için gereken tüm meblayı yer yer 2 işte beraber ve aynı zamanda okulumu devam ettirmeye çalışarak kazandım. Tek lira borç bırakarak gitmedim. Hiçbir ezikliğim yok. Kendim kazandım, kendim kaybettim... Şahsınıza ait tek bir hakaret etmişliğim yoktur. Sizde ithamlarınıza lütfen dikkat ediniz sayın arkadaşım!
Benimle beraber, benim iknam sebebiyle bu programa katılan bir çok arkadaşım ile artık malesef görüşmüyoruz. Beni ikna eden, herşeyin mükkemmel olduğunu söyleyen 4 yıllık arkadaşımın her ikna ettiği kişiye karşılık 100$ komisyon aldığını ve o sene programa ücretsiz katıldığını öğrenince çok üzüldüm. Arkadaşlarımın da beni öyle gördüklerini düşündüğümden üzüldüm. En yakın arkadaşım bankadan kredi çekmek zorunda kaldı ve şu an o borcunu gecikmeli olarak Türkiye' de çalışarak kapatmaya çalışıyor. Yüzüne bakamıyorum. Bunların hiçbirini söylemem etik değil ancak malesef ithamlarınız ve hakaretleriniz bunu gerektirdi. Hiçbir ithamınızı ve hakaretinizi kabul etmiyorum.
Bundan sonra bu sitede bu konu hakkında hiçbir yorumumu görmeyeceksiniz. Sizleri tebrik ederim. Zira gerçek anlamda WAT programı neden yapılıyormuş şimdi çok daha net görüyorum.
Saygılar...
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ygy59 Üye

|
| Gönderen: 01-Şubat-2009 Saat 12:03 | Kayıtlı IP
|
|
|
Bencede daha fazla yorum yazma, çünkü kendini savunmaya geçmişsin ki kötüye işaret, başbakanımızın da dediği gibi "suçluluk psikolojisinin gereği" :) , bilinç altında burdaki insanların dediklerine hak verme ama tükürdüğünü de yalamama durumu içersindesin. Sen WAT ı acımasızca ve tamemen tek taraflı, aşırı duyggusal bir şekilde eleştirirken iyi (senin deyiminle masumane bir şekilde "eleştirilecek yanları" olduğunu göstermek , bence yerden yere vurmak ) başkaları senin yazını eleştirirken ya da senin yazının "eleştirilecek yanları" olduğunu gösterirken kötü .
Şunu açıkca söylemek istiyorum, WAT her yönüyle mükemmel olmadığı gibi her yönüyle kötüde değildir. (hayatta bana mükemmel olan, zorluklarla karşılaşılmayan bir şey söyle , ben senin elin öpeyim )
Birisi aşırı derecede övüyorsa (senin komisyon alan arkadaşın gibi) ya da aşırı derecede yeriyorsa (senin gibi) yanılıyordur. İyi yanlarını ve kötü yanlarını iyi değerlendirip ona göre kararvermek gerekir.
Bunu yine belirtmek istiyorum WAT programı herkese uygun bir program değildir. Onun için genel yargılar (iyidir, kötüdür...) geçersizdir. Bunlar tamamiyle kişiye göre değişen kavramlardır. Bu konuda yapılan her yorum kişisel olarak kalır geneli bağlamaz. sen sana bu programı övüp senin bu programa katılmanı sağlayıp seni mağdur eden insanlara hakkını helal etmiyorsun, peki senin yazını okuyup gitmekten vazgeçen fakat gitmesi durumda çok memnun kalabilecek arkadaşları engellediğin için onların hakkına girmiş olmuyormusun. (benim tanıştığım insanların çok çok büyük bir çoğunluğu memnun kalmıştı ) Şöyle düşün belkide bir çok insanın çok güzel bir yaz tatili geçirmesini, sırf sen başarısız oldun ve bu başarısızlık kompleksini bastırmak için yazdığın bu yazıyla engellemiş oldun. Ayrıca bir çok amerikalıyıda ırkçı düşüncelerin yüzünden kötülemiş ve yine onların haklarına girmiş oldun. Sen yine bu söylediklerimi kabul etmeyecek kendini savunma mekanizmanı harekete geçireceksin, ama bunları sakin kafayla tekrar okuyup düşşünmeni tavsiye ederim. (NOT : benim yazımda senin sahsına yapılmış hiç bir hakaret yoktur tekrar okumanı tavsiye ederim )
|
| Yukarı Dön |
|
| |
editör Yönetici Grubu

|
| Gönderen: 02-Şubat-2009 Saat 00:50 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sevgili arkadaşım hakaret olarak algılıyorsak eleştirileri bence sayfayı kapatalım... böylr bir talebin olursa lütfen yaz...
|
| Yukarı Dön |
|
| |
tuba Yeni Üye

|
| Gönderen: 03-Şubat-2009 Saat 11:35 | Kayıtlı IP
|
|
|
hazırlık okuyorum..,ing geliştirmek ve para kazanmak istiyorum..
bunun için yeterli bi prog diil mi yani?
|
| Yukarı Dön |
|
| |