Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Work and Travel Nedir ? Ne Değildir ?
 Work and Travel Turkey Forumları : Work and Travel Nedir ? Ne Değildir ?
Konu Konu: Work and Travel 2009 Soruları ve Cevaplar Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazanlarda
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
bykusmert
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Ülke: Turkiye
Gönderilenler: 1
Gönderen: 10-Eylül-2008 Saat 00:39 | Kayıtlı IP Alıntı bykusmert

arkadaşlar ben istanbul kültür üniversitesi 2. sınıfa geçtim... not ortalamam 1.41 (yani kötü) size sorularım şunlar...
1-) 2009 döneminin Kayıt tarihleri nelerdir?
2-) Ne gereklidir?
3-) Firmaları nerden bulurum?
4-) Yaklaşık ne kadar para harcamalıyım?
5-) İngilizce sewiyesi için bir mülakat warmı?

Daha önce gitmiş birileri lütfen bana adreslerini werebilirmi(detayları konusmak için)
Yukarı Dön Göster bykusmert's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: bykusmert

editör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 1743
Gönderen: 11-Eylül-2008 Saat 18:00 | Kayıtlı IP Alıntı editör

bykusmert Yazdı:
arkadaşlar ben istanbul kültür üniversitesi 2. sınıfa geçtim... not ortalamam 1.41 (yani kötü) size sorularım şunlar...
1-) 2009 döneminin Kayıt tarihleri nelerdir?

kayıtlar bir çok şirket tarafından başatıldı. Daha ekonomik katılmak için erken başvurudabulunabilirsiniz. Erken kayıtlar genelde şubat ayına kadar devam eder.

2-) Ne gereklidir?

İlk etapta ödemen gereken 250 usd dir. Daha sonra senden bir takım evraklar isteyeekledir. Kayıt aaşamasında genelde paraya bakarlar.

3-) Firmaları nerden bulurum?

Firmaları İnternetten bulabilirsin. Google sana fazlasıyla yardımcı olur. Bizimde bir listemiz var ... İşte bunu da değerlendirebilirsiniz.

http://www.workandtravelturkey.com/haber_oku.asp?haber=161

4-) Yaklaşık ne kadar para harcamalıyım?

Programda farklı ücretlendirmeler var ama genel anlamda aslında harcanan paralar  üç aşağı beş yukarı aynıdır. sen Mart ayına kadar ortalama 2800 - 3300 arası bir parayı hazırlaman gerekir.

5-) İngilizce sewiyesi için bir mülakat warmı?

Evet genelde bu yapılmalı kayıt olan öğrencilere bir mülakat yaparlar ama bir çok firma bunu yapmaz sonra da yaz döneminde hem öğrenci hemde şirket zorluklar çeker. Tavsiyem mutlaka ingilizce mülakatınızı isteyin.

Not ortlalalamanız bence kötü en azından 1.90 - 2.00 gibi bir aralıkta olmalı bu şekilde başvurudabulunursanız vize reddi alma durumunuz çok yüksektir.

Daha önce gitmiş birileri lütfen bana adreslerini werebilirmi(detayları konusmak için)

peluş87
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Ülke: Türkiye
Gönderilenler: 9
Gönderen: 06-Ekim-2008 Saat 17:26 | Kayıtlı IP Alıntı peluş87

merhaba arkadaşlar ve sayın editör amerikadan geleli 2 hafta oldu bu sene sonu tekrara başvurmak istiorum ama bu yıl 4. sınıf oldum. gecen sene 2.60 la başvurdum bu sene notlarım düşecek büyük ihtimalle 2.30 civarı olur. hem 4. sınıfım hem de not ortalamamda düşüş olacak sizce vize alabilirmiyim düşüncelerinizi yazar mısınız...

editör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderen: 07-Ekim-2008 Saat 20:00 | Kayıtlı IP Alıntı editör

peluş87 Yazdı:
merhaba arkadaşlar ve sayın editör amerikadan geleli 2 hafta oldu bu sene sonu tekrara başvurmak istiorum ama bu yıl 4. sınıf oldum. gecen sene 2.60 la başvurdum bu sene notlarım düşecek büyük ihtimalle 2.30 civarı olur. hem 4. sınıfım hem de not ortalamamda düşüş olacak sizce vize alabilirmiyim düşüncelerinizi yazar mısınız...

Bence çok rahat bir şekilde katılabilirsiniz bu şekilde. 2.00 olmanız yeterli gibi gözüküyor.

ciblll
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderen: 09-Ekim-2008 Saat 17:22 | Kayıtlı IP Alıntı ciblll

Selamlar 2 senelik okullarda okuyanlar sadece bu sene için mi gidemediler yoksa hiç gidemiyecekler mi?
Yukarı Dön Göster ciblll's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ciblll

rainheart86
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderen: 09-Ekim-2008 Saat 20:34 | Kayıtlı IP Alıntı rainheart86

merhaba ben yağmur.

normalde  4 yıllık okulumdan 2008 eylül ayı ıtbarıyle mesun olmus olmam gerekıyordu ancak tek dersten donemım uzadı not ortalamam 2.70 ve daha önce 1 i erasmus link ve bıldımız erasmusla yurtdısında eğitime gittim.ancak okuldan subat ayında mesun oalcagım 2009 wrk and travelına katılabılme olasılıgım nedır ve ne yolla olabılır

sımdıden teşekkurler

Yukarı Dön Göster rainheart86's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: rainheart86

editör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderen: 10-Ekim-2008 Saat 22:03 | Kayıtlı IP Alıntı editör

rainheart86 Yazdı:

merhaba ben yağmur.

normalde  4 yıllık okulumdan 2008 eylül ayı ıtbarıyle mesun olmus olmam gerekıyordu ancak tek dersten donemım uzadı not ortalamam 2.70 ve daha önce 1 i erasmus link ve bıldımız erasmusla yurtdısında eğitime gittim.ancak okuldan subat ayında mesun oalcagım 2009 wrk and travelına katılabılme olasılıgım nedır ve ne yolla olabılır

sımdıden teşekkurler

geçen sene sizin durumunuzda olan kişiler bu programa katıldılar. sizde katılabilirsiniz.

starry-eyed
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
Gönderen: 22-Ekim-2008 Saat 00:47 | Kayıtlı IP Alıntı starry-eyed

merhaba..ben bu yıl mezun oldum..ingilizce öğretmeniyim..not ortalamam 2,74...bi arkadaş artık mezunlarında bu programa katılabileceğini.bunun bu yıl getirilen bir yenilik olduğunu söyledi..önümüzdeki yaz için başvuru yapabilirmiyim acaba?
Yukarı Dön Göster starry-eyed's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: starry-eyed

editör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderen: 23-Ekim-2008 Saat 00:42 | Kayıtlı IP Alıntı editör

starry-eyed Yazdı:
merhaba..ben bu yıl mezun oldum..ingilizce öğretmeniyim..not ortalamam 2,74...bi arkadaş artık mezunlarında bu programa katılabileceğini.bunun bu yıl getirilen bir yenilik olduğunu söyledi..önümüzdeki yaz için başvuru yapabilirmiyim acaba?

Cevap : http://www.workandtravelturkey.com/workandtravel/forum_posts .asp?TID=518&get=last#8195

merwesema
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderen: 03-Kasım-2008 Saat 01:33 | Kayıtlı IP Alıntı merwesema

meraba arkadaslar .. bu sene bnde wat programına katılıcam bi arkdsmlar beraber .. ancak kafama takılan bi kac bişi war .. 3 yer arasnda secım yapamadk biturlu . morey's pier NJ , busch gardens VA , kings dominion VA ! morey's pier kalacak yer saglamıo yani bi apartmandan soz edıolar odalarn kıralandgı .. bu bı ew ıcersnde odalarn kıralandgı anlamınamı gelıo yani bi ew ıcersnde bı kac kısı yasıo ?? busch gardens yaklask 50 saat calıstrıo diolar .. kings dominion ' da yurdu gecen sene parkın ıcıne yaplms we sehre uzak we ormanlık bı bolgede oldgu ıcın calısırkende iş dısındada insanlar tıkılmıs kalmıs oraya .. Morey's pier ' in saatlık ucretı dıgerlerne az olmasna ragmen aracı fırmamz NJ 'den ögrencılern ıı paralarla dondugunu soledı .. tabikide ii parayla donup donmuycen sana baglı bunun farkndaym ama gidenler bna yardmcı olursa cok sewnrm .. smdıden tskkrler ..
Yukarı Dön Göster merwesema's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: merwesema

editör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderen: 04-Kasım-2008 Saat 21:48 | Kayıtlı IP Alıntı editör

merwesema çok açıkçası daha şimdiden enşilendim sizin için neden diyeceksiniz

Şundan....

eğer bir firma sana busch Gardens'da 50 saatten fazala çalıştırıyor diyorsa buradan ilan ediyorum o adam her kim ise bu işi bilmiyor ve seni daha sürecin başından kandırıyor ÇOK DİKKAT et derim... 50 saati danışman firma vermez tamamı ile ABD deki firmaya bağlıdır ki % 100 garanti ederim bu kriz de bu saatler İMKANSIZ... aksiiddia ediyorlarsa son bir yıl için de ABD ne oluyor ne bitiyor haberleri yoktur. Öyleyse daha yolun başındasın uzak dur derim.

morey's pier 'e geçen gidip memnun kalan varmıdır bilmiyorum ... ? Tavsiye etmem

kings dominion VA ... yahu abd de krizin neredeyse merkezi buralar sence o bölgede krizi yaşayan insanlar eğlence parkına para ayırırlar mı... ?

son bir şey ... bu topiği hiç bir şekilde silmeyeceğim... dilersen danışmanına da göster eğer bu 3 yerden birini seçer ve gidersen çok üzgünüm ki sorun sorun sorun...

lütfen diğer tercihlerini değerlendir. En kötüsü MC donald's bile buralardan iyidir özelikle bu sene...

bol şans

nowayout
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 185
Gönderen: 05-Kasım-2008 Saat 13:23 | Kayıtlı IP Alıntı nowayout

hic bir danisman sirket calisma saatlerini belirleyemez! bu tamamen 50saatmi artik ne kadar calisilicaksa isvereninle senin arandaki iletisim sonucu artar yada azalir. ornegin sana 32 saat verilmistir ama senin supervisorinla aran iyi ise isteki performansin goz onunde ise senin tuttugunu koparmanla alakali bir konudur. yoksa job-offerinda 32 saat yazilipta 15 saat calistirilanlarida gorduk. ayni sekilde 45-50 saat calisanlarda oldu. o yuzden hersey buradan goruldugu gibi degildir. is secerken dikkatli olun. programin tadini cikarmak icin is secimi cok onemli.

YETO
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 22
Gönderen: 08-Kasım-2008 Saat 17:51 | Kayıtlı IP Alıntı YETO

ARKADAŞLAR PENNSYLVANIA HERSHEY PARKTA SANDWICH ARTIST OLARAK BİR İŞ POZİSYONU SEÇTİM...
BU BÖLGE HAKKINDA BİLGİLERİNİZ VARSA YAZARSANIZ SEVİNİRİM...

balcicumhur34
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderen: 20-Kasım-2008 Saat 14:38 | Kayıtlı IP Alıntı balcicumhur34

arkadaşlar ben celal bayar üniversitesi 3. sınıftayım work and travel a katılmak istiyorum ama bu yaz çift staj yapmam gerekebilir o yüzden bu yıl yapamıyacağım gibi gözüküyor 4. sınıfın sonunda work and travel a katılma şansım olabilir mi bunun imkanları nelerdir

gsyaras
Yeni Üye
Yeni Üye

Ülke: Vatikan Şehri Devleti(Kutsal Deniz)
Gönderen: 23-Kasım-2008 Saat 15:00 | Kayıtlı IP Alıntı gsyaras

merhaba ben av meraklısıyım ve abd de çekilmiş av videolarından izlenimlerinde avlaklar da bir çok kişinin çalıştığını gördüm hayalimdeki avlaklarda çalışma fırsatım olabilr mi acaba bilgilerinizi paylasırsanız çok sevinirim.
Yukarı Dön Göster gsyaras's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: gsyaras

editör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderen: 27-Kasım-2008 Saat 00:51 | Kayıtlı IP Alıntı editör

gsyaras Yazdı:
merhaba ben av meraklısıyım ve abd de çekilmiş av videolarından izlenimlerinde avlaklar da bir çok kişinin çalıştığını gördüm hayalimdeki avlaklarda çalışma fırsatım olabilr mi acaba bilgilerinizi paylasırsanız çok sevinirim.

dostum çok spesifik bir alan sanırım bu şekilde bir iş bulman sayısal lotoyu 3 kez üstüste tutturman gibi bişi olur :) Yine de şansını dene derim.

veloci_raptor
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 3
Gönderen: 15-Aralık-2008 Saat 23:55 | Kayıtlı IP Alıntı veloci_raptor

yüzmede oldukça iyiyimdir.bana can kurtaranlık çok iyi dediler.hem iyi para alıyolar hem de rahatları iyiymiş.havuzdakilerden bahsediyorum.millet kriz yüzünden havuzlara gitmez birde orlarda işsiz kalırız kurtarılcak insan yok diye:D

Yukarı Dön Göster veloci_raptor's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: veloci_raptor

ratb
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderen: 04-Ocak-2009 Saat 17:57 | Kayıtlı IP Alıntı ratb

arkadaşlar not ortalamasında esnek davranılabileceği konusunda kesin bişey bilen var mı?bnm ortalamam 1.74şuanda.bir de genel ortalamaya mı o seneki ortalamaya mı bakılıyor?
Yukarı Dön Göster ratb's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ratb

nowayout
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderen: 08-Ocak-2009 Saat 09:07 | Kayıtlı IP Alıntı nowayout

veloci_raptor Yazdı:

yüzmede oldukça iyiyimdir.bana can kurtaranlık çok iyi dediler.hem iyi para alıyolar hem de rahatları iyiymiş.havuzdakilerden bahsediyorum.millet kriz yüzünden havuzlara gitmez birde orlarda işsiz kalırız kurtarılcak insan yok diye:D

lifeguard olmak icin eger bir park icindeyse kendi tecrubelerimden biri olarak 1 hafta parkta egitim gorup sinava giriliyor sonra lisans veriyorlar (sinav kolay bu arada guzellik yaparlar) ondan sonra zaten basliyorsun. 45 dakikada bir rotasyon degisiyor yani bulundugun spottan baska bir spota geciyorsun cogu kisim oturmali yani sıkıcı bir is degil yormuyorda tek kotulugu bol gunes yagi artik 50+ faktorlu kremi her sabah surmen gerek yoksa 3. derece yanik olur :) lifeguard islerini oneririm bana gore zevkli.

t-alc
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderen: 21-Ocak-2009 Saat 16:46 | Kayıtlı IP Alıntı t-alc

merabalar..1. sınıf öğrencisiyim matematik bölümündeyim derslerin zorluğundan ve yeni olduğumdan dolayı ilk dönem ortalamam baya düşük..çok iyi ingilizce  ve anlaşabilecek kadar ispanyolca ve almanca biliyorum.. 3 yıldır wat hayalini kuruyodum ama not olayı çıktı karşıma..sormak istediğim soru ikinci dönm ortalamamı yüksXXXip gidebilirmiyim?vize görüşmelerinin belli bi süresi var mı?haziranda açıklanıyo notlar o zamana kadar yapabiliceğim bişey var mı ?
Yukarı Dön Göster t-alc's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: t-alc

Chal
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Gönderen: 22-Ocak-2009 Saat 17:55 | Kayıtlı IP Alıntı Chal

merhabalar 2 .sınıf öğrencisiyim iyi derecede igilizce biliyorum.
1.sınıf ortalamam 1.50 civarında (kaldıgım derslerden dolayı) bu dersleri  bu yılın 2. döneminde alacağım yani başvurudan sonra..
bu sene 2. sınıf ortalamam ise 2.0 civarında
sizce kabul edilir mi

1. sınıf ortalamasına da bakılıyor mu yoksa bulundugumz sınıfın ilk transkriptinemi bakılıyor
Yukarı Dön Göster Chal's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: Chal

nowayout
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderen: 24-Ocak-2009 Saat 18:17 | Kayıtlı IP Alıntı nowayout

Chal Yazdı:
merhabalar 2 .sınıf öğrencisiyim iyi derecede igilizce biliyorum.
1.sınıf ortalamam 1.50 civarında (kaldıgım derslerden dolayı) bu dersleri  bu yılın 2. döneminde alacağım yani başvurudan sonra..
bu sene 2. sınıf ortalamam ise 2.0 civarında
sizce kabul edilir mi

1. sınıf ortalamasına da bakılıyor mu yoksa bulundugumz sınıfın ilk transkriptinemi bakılıyor

en son verilen gpa'ya bakiliyor. yani su andaki.

efsane07
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderen: 27-Ocak-2009 Saat 18:10 | Kayıtlı IP Alıntı efsane07

merhabalar 1.sınıf mühendislik öğrencisiyim,busene wat yapmak istiorum ama not ortalamam 1.85 ingilizce sewiyemde zar zor kendmi anlatacak kadr...daha önceki senelerde de 2 nin altında wize alan olmuş ama acaba bana verme şansları nedir duruma göre şirkete kayıt olacam yardımcı olursanz sewinrm teşekkürler...
Yukarı Dön Göster efsane07's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: efsane07

editör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderen: 27-Ocak-2009 Saat 18:31 | Kayıtlı IP Alıntı editör

efsane07 Yazdı:
merhabalar 1.sınıf mühendislik öğrencisiyim,busene wat yapmak istiorum ama not ortalamam 1.85 ingilizce sewiyemde zar zor kendmi anlatacak kadr...daha önceki senelerde de 2 nin altında wize alan olmuş ama acaba bana verme şansları nedir duruma göre şirkete kayıt olacam yardımcı olursanz sewinrm teşekkürler...

bilgi aldığın şirketlerin teknik bölümlerde okumakta olan öğrencileri için not ortalaması sınırının 1.80 olduğunu bilmes lazım :) Bu bilen bir şirket görürsen kayıt yaptır derim.

kolay gelsin.

ahmet312
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderen: 31-Ocak-2009 Saat 01:10 | Kayıtlı IP Alıntı ahmet312

ratb Yazdı:
arkadaşlar not ortalamasında esnek davranılabileceği konusunda kesin bişey bilen var mı?bnm ortalamam 1.74şuanda.bir de genel ortalamaya mı o seneki ortalamaya mı bakılıyor?

Evet elcilik esnek fakat okuluna ve ingilizce duzeyine bakacaklar...Not ortalamasi olarak vizeye ikinic donem gireceksin ve ilk donem dahil genel ortalamana bakacaklar....

<< 1 2 3 >>

Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazıcı Sürümü Yazıcı Sürümü

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma