| Yazanlarda |
|
chipmunk Yeni Üye

|
| Gönderen: 15-Şubat-2008 Saat 16:55 | Kayıtlı IP
|
|
|
arkadaslar selam..
ben bir sirkete kayit yaptirdim,agustos ayinda..parayi nakit odedim.vize gorusmesi dediler belgelerimi 3 gun icinde hazir ettim.isteyebilecekleri herseyi yaptim anlayacaginiz.
sole bir durum war ki is konusunda sirket beni oyaliyormus gibi geliyor.ne zaman is desem 'is hazir,is kolay' gibi bir tutum...ama ortada acik bi is falan yok...ne zaman msnden yazsam adamlara bi sekilde atlatiolar 'yilbasindan sora','10-15 gun sora' seklinde...butun kayit surecini ben kendim hallettim annem sirkete 1 kez geldi,babamsa hic..acaba yalniz oldugum hissine mi kapildilar.msn de az once sirkete yazdim is konusunda.adam tamam konusalim dedi konusamadan teldeyim dedi bi daha da yazmadi.sora annem telefon etti isyerinden bnim moral bozuk tabi..anlattim durumu ver bi de ben arayim dedi annem.telefonda konustuktan sora bana dondu tekrar.adam demis ki 'biz sizin kiziniza ozel muamele yapioruz.bir golf kursundan teklif beklioruz 5 kiz ogrenci isteyecekler bu nezih is icin birini kiziniza dusunuyoruz.ona da soyledim neden daha ustelior.isveren erken baslayacaklara oncelik verecek,souk ulkelerden erken gidecek ogrencilerden sonra sira bize gelecek beklioruz.ben kiziniz icin bu isi dusunuorum yoksa siradan bir is de verebilirim..' vs vs gibisinden bi cikis yapmis.annem de neden sinirleniorsunuz deyince 'yok ne haddimize' demis.sizce nasil bir tavir takinmaliyim?adamlara parayi verdim ortada is yok.sizce adam bana ozel muamele yaptigi ve golf kursu konusunda durust mudur? adamlar durustse ustelemek ayip olcak,degillerse tekrar direttigimizde vakit cok gec olucak..napsam bilmiorum..yardimlariniza ihtiyacim war...
__________________ the perfect
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ekonomist Yeni Üye

|
| Gönderen: 15-Şubat-2008 Saat 17:42 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sende parayı amma erken vermiş hemde ağustosta biz kasımda kaydolduk parayı 2 ay sonra tamamladık bu süre içinde de baya bi tanımış olduk şirketi.
Bence senin elinde sözleşmen varken işsiz kalma olasılığın imkansız yani iş bulunacak elbette golf işini bilemiyeceğim ama şahsen ben senin yerinde olsam onların yanına gidip yüzyüze iş konusunu görüşürdüm eğer herkes senin gibi işini mailden halletseydi...Sonuç olarak sen onlarla yüzyüze görüş biraz sık onları ve iş konusunda da bilgi iste ve en son ne zamana kadar halledebileceklerini öğren.Öyle telefondan mailden filan bağlantı pek iyi olmaz ben bile kaç defa yazdım şirketime mail adamlar 2 kere cevap verdi diğer gönderdiğim 3 maile cevap vermediler bende gittim yüzyüze konuştum her şeyi sordum ayıptır söylemesi onları biraz bunalttım yani.Ama olsun 1300 dolar para vermişim suyunu çıkartmadan bırakırmıyım.Saygılar.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
rapsodi Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 15-Şubat-2008 Saat 18:23 | Kayıtlı IP
|
|
|
ya kimmiş bu şirket özel barşi yazın....
|
| Yukarı Dön |
|
| |
chipmunk Yeni Üye

|
| Gönderen: 15-Şubat-2008 Saat 19:12 | Kayıtlı IP
|
|
|
elbette issiz kalmam mumkun degil.benim istedigim artik isimin belli olmasi.vizeye gidicem yakinda is yok..ayrica her hafta sirketteyim yuzyuze gorusme konusunda da sikinti yok yani..adam bana is listesi sunuyor sunmasina ama sole ki benle imzaladigi anlasmaya gore su sartlari saglayacak isler sunmak zorunda bana;
1_saatlik ucreti 8 dolar ve ustu olacak. 2_istedigim yere gidebilecegim. 3_haftalik calisma saati min 40 saat olacak.
ben ny istiorum bana verdigi is listesinde dogru duzgun ny yok ya..birak 8 dolar saat ucretini ny dan is teklifi sunmuor bana..'hani ny dan is?' deyince de 'sana ozel is listesi sunacagım yilbasindan sora..','teklifleri beklioruz 10 gun sora..' 'isveren telefonda interview yapacak 15 gun sora..'vs vs gibi oyalamacalar.annemle telefonda konusunca,annem bu soylediklerimden bahsedince de celallenmis anneme demis ki 'ben elit bi isi gulce(yani bendeniz ) icin ayirdim ruslarin yerlesmesini,siranin bize gelmesini bekliorum..tamam o zaman bu kadar israr ediosaniz siradan bi is olsun..size herkese sundugum islerden sunayim..oran birine de seslenip yolla oglum su maili gulceye!!'demis..bi baktim maile is listesi ve liste daha once bana sunulanın aynisi..2 tane ny war..anlasmaya uymuor..hey allahm..
bu hafta ici de beraber gidecegiz gorusmeye..eger beklioruz sana ozel is icin derse yine 'ver kardesim bana siradan is ver ' diyecegim..alala ya..siradan is dedigi nedir sanki..biz imza atmadik mi yukaridaki sartlari kesin saglayacagin konusunda..bana sunabilecegin en siradan is nasil olabilir kii...deli oluorum arkadaslar..anlamaya calistigim sey acaba bana dusundugu su ''ELIT'' is konusunda ciddi mi eger ciddiyse ve ben sert cikarsam ayip olcak firsati da tepmis olucam..ama bana pek samimiymis gibi gelmior..sizce?ayrica neden ben ozelim onu da anlamiorum ..yorumlara devam arkadaslar yardim pls..
|
| Yukarı Dön |
|
| |
rapsodi Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 15-Şubat-2008 Saat 22:08 | Kayıtlı IP
|
|
|
Kusura bakma hangi şirket bilmiyorum ama bu çok saçma ve apaçık yalan.. Türkiyede heryerde millet öğrenci bulamıyor sanırım seninkiler seni biraz kandırıyor. :) elit iş die bişi olmaz kanmayın böle şeylere ya. yok böyle bişi arkadaşlar.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
chipmunk Yeni Üye

|
| Gönderen: 15-Şubat-2008 Saat 22:26 | Kayıtlı IP
|
|
|
elit is diye bise bal gibi olur :)ama bunu bana vericekler mi vermeyecekler mi o merak konusu..mesela bulasikcilik elit bir is degildir arkadasim ama resepsiyonistlik elit bi istir elit isten kasit 'iyi' is..kapis? 
|
| Yukarı Dön |
|
| |
editör Yönetici Grubu

|
| Gönderen: 16-Şubat-2008 Saat 16:51 | Kayıtlı IP
|
|
|
chipmunk Yazdı:
elit is diye bise bal gibi olur :)ama bunu bana vericekler mi vermeyecekler mi o merak konusu..mesela bulasikcilik elit bir is degildir arkadasim ama resepsiyonistlik elit bi istir elit isten kasit 'iyi' is..kapis?  |
|
|
EEE ÖĞRENCİ SENİN GİBİ OLURSA İŞİN ADI ELİT OLUR KELİT OLUR EN SONUNDA YANDIM ALLAH OLUR. RAPSODİ DEFALARCA BU PROGRAMA KATILMIŞ BİRİ OLARAK SÖYLEMİŞ. BENDE AYNI GÖRÜŞTEYİM. YAHU WAT PROGRAMININ ELİTİ KELİTİ Mİ OLUR. HADİSİN NU DİYEN ŞİRKET KİMSE KİM... AÇIK AÇIK SÖYLÜYORUM BÖYLE ŞEYLER NEDEN RUSYA DA OLMUYOR. YILDA 50 BİN ÖĞRENCİ GÖNDEREN ÜLKELERDE ELİT - KELİT AYRIMI OLMUYOR ORADAKİ ŞİRKETLER SALAK MI... NE VARSA BİZİM ŞİRKETLERİMİZDE VAR ZATEN.
SİZE DE UYARIM DOSTÇA BU KADAR SAF OLMAYIN !
__________________ Her Türlü Sorun İçin Destek MSN Hattı : info@workandtravelturkey.com
|
| Yukarı Dön |
|
| |
editör Yönetici Grubu

|
| Gönderen: 16-Şubat-2008 Saat 16:52 | Kayıtlı IP
|
|
|
AYRICA ÇALIŞMADAN PARA MI KAZANACAKSINIZ ELİT İŞ TANIMINIZ NEDİR SİZİN ? YADA SÖYLEYİNDE BİZ DE ÖĞRENELİM.
__________________ Her Türlü Sorun İçin Destek MSN Hattı : info@workandtravelturkey.com
|
| Yukarı Dön |
|
| |
chipmunk Yeni Üye

|
| Gönderen: 16-Şubat-2008 Saat 18:38 | Kayıtlı IP
|
|
|
hahaha cok guldum..ne alakasi war ya..ne safım ne de aptalim emin olabilirsinis yanlis anladiniz sanirim..ya da ben anlatamadim.iyi is:saatlik ucreti yuksek,amiyane tabirle ayak islerine bakmak olmayan,insanlarla iletisim halinde olabilecein bir is.bakin ben;bir bulasikcilik ile bir resepsiyonistlik,bir mcdonalds isi ile bir garsonluk arasindaki farktan bahsediorum.yani biri iyi isler biri iyi olmayan isler.elit kelimesi yanlis oldu sanirim.diger ulkelerde de oluyor neden olmasin..onlar da iyi isler ve iyi olmayan isler adi altinda 2 grup ise sahip.rusyadan arkadaslarim var 2. kez gidecek..genelde iyi isler erken kayit yaptiranlar tarafindan alinirlar.benim de erken kayit yaptirmis biri olarak talebim isimin housekeeping,dishwashing olmamasi..sirket bana bunu saglamak zorunda cunku o sekilde imza attim.ve bana sanki blof yapiorlarmis gibi gelior.bu konuda yardim istemistim...tartisma konusunu ne ile acmistik neye dondu...
|
| Yukarı Dön |
|
| |
modem Yeni Üye

|
| Gönderen: 16-Şubat-2008 Saat 19:36 | Kayıtlı IP
|
|
|
ya chipmunk deminden beri sirketinn adini soruyolar sirkeetin adi nedirr?? ben deli oldum bu yorumu okuyunca. gecen sene benimde basima geldi ve nerdeyse mahkemelik oluyorduk sozlu tartisma gecti aramizda biirbirimize giriyoduk nerdeyse.... vesselam sirket isimleri burda solenmesi yasak galiba www.turkishwat.com da yazar misin yaa da ozel mesajla iletir misin herkesin haberi olsun bunlardan. ole kolay degil milleti surundurmek
|
| Yukarı Dön |
|
| |
chipmunk Yeni Üye

|
| Gönderen: 16-Şubat-2008 Saat 19:46 | Kayıtlı IP
|
|
|
ya sey sirektin tavri konusnda emin degilim..adamlar oyalamaya mi calisior yoksa cidden beklemek zorunladalar mi emin degilim.bu kararsizlik icinde de adini vermek istemiorum.hak yemek olur,eger durustlerse..ama eger amaclari ali cengiz oyunuysa bu forumdaki herkese teker teker ozelden yazicam sirketin ismini.. kimse magdur olmasin..
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ygy59 Üye

|
| Gönderen: 17-Şubat-2008 Saat 15:04 | Kayıtlı IP
|
|
|
Arkadaşlar , bu konuda biraz tecrübeli biri olarak söylüyorum sizin durumunuzda yüzlerce kişi var en azından benim ABD deyken karşılaşıp konuştuğum böyle birsürü kişi vardı.
Çünkü firmaların en çok uyguladıkları taktik bu, yani "olta atma" taktiği , mesela wat a katılmaya karar vermiş fakat henüz firma konusunda karar aşamasındaki kişilere derler ki " elimizde şöyle güzel ,böyle iyi bir kaç iş var hemen bir iki gün içinde bize kayıt olursan sana o işi ayarlarım" derler. Tabiki öyle bi iş falan yok, ya da varsa bile çoktan dolmuştur kontenjanı. Sonra siz kayıt olursunuz o firmaya ,sizin cv nizi ABD ye yolladıklarını cvp beklediklerini söylerler. Bu cvp bir türlü gelmez hatta sizi bu arada vize görüşmesine gönderip vizeyi falanda aldırırlar. ta ki mayıs ayı gelir diğer firmalar kayıtları kapatır. Yani siz ordan paranızı alıp başka firmaya gitme ihtimaliniz kalmaz ,o zmn size bi bahane uydurarak o işin olmadığını söyleyerek başka,yani herkesin gittiği her firmada olan, işler önerirler. Sizde mecbur herhangi bir iş seçip gitmek zorunda kalırsınız.
tabi bu taktiği " gidip ya ne iş ,hangi eyalet olursa olsun farketmez" diyenlere yapmazlar. İşte illa şu eyalet olsun ,yok ben ayak işleri yapmam ,öyle heryerde kalmam diyenlere yaparlar. arkadaşlar fazla kasmaya gerek yok sonuçta bu "work and travel" o eyalet olmazsa başkası olusun ya da parası 9 dolar olcağına 7.5 dolar olsun , ya da sıradan bi iş olsun nolcak sanki öbür boyu o işi yapmayacaksınız nasıl olsa yani WAT ın ne olduğunu iyi anlayın ve beklentilerinizi çok yüksek tutmayın yani demek istediğim herzaman hırsız suçlu değil bazen ev sahibindede suç var. Siz illa şu olsun bu olsun derseniz firmalarda böyle yalanlara başvurur.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
izmirege Kıdemli Üye

Kayıt Tarihi: 19-Temmuz-2006 Ülke: Amerikan Samoa Gönderilenler: 509
|
| Gönderen: 17-Şubat-2008 Saat 16:17 | Kayıtlı IP
|
|
|
senin o ayirmis oldugun isler hani yazmissin ya iyi olan isler iyi olmayan
isler bulasikcilik resepsiyon gibi de ornekler vermissin erken kayit in
nerdeyse hic bir avantaji yoktur senin sanmis oldugun o elit isleri de
genellikle amerikalilar a veriyolar sebebi dil. Ama bu senin o bahaettigin
Elit islere gecemiyecegin anlamina gelmez tamamen orada manajerin
kimse onunla olan diyaloguna ve ingilizcene bagli buradaki sirketine ya
da paranin hepsini agustosta odemis olmana bagli degil
bu vermis oldugun ornegi o kadar cok duydumki ama maalesef
sirketlerin cogu sozunde durmuyor bahsettikleri o cazibeli islere netice
itibari ile giden gormedim uzgunum ama gercek olan bu
|
| Yukarı Dön |
|
| |
chipmunk Yeni Üye

|
| Gönderen: 17-Şubat-2008 Saat 19:09 | Kayıtlı IP
|
|
|
hmm tsk ederim arkadaslar..wala iiki warsiniz iiki var bu forum..blof yaptiklarindan eminim simdi sizin soylediklerinizden sora bu kadar kisi ayni seyi soluosa elbette dogrudur...peki simdi ne yapmak gerekir..ustelemek mi beklemek mi?
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ekonomist Yeni Üye

|
| Gönderen: 17-Şubat-2008 Saat 23:21 | Kayıtlı IP
|
|
|
Elit iş diye bir şey yoktur ve çok saçmadır.Amerikalılar Work and travel sayesinde Türkiyeden binlerce öğrenciyi ucuz paradan sömürerek çalıştırmak için can atıyor.Amerikalılar bile bizim orda aldığımız paraya gülerler.Elit diye bir şey yok kendinizi kandırmayın lütfen.Bu kafayla oraya giderseniz çok pişman olursunuz benden söylemesi.Her şeye hazırlıklı olun gerekirse bulaşıkçılığa bile çünkü işveren sizi istediği iş kısmında çalıştırma hakkına sahip çünkü biz nitelikli eleman değiliz ve işveren bizim seviyemize göre istediği işe koyabilir.Elit melit demez hiç de acımaz valla:)
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ygy59 Üye

|
| Gönderen: 18-Şubat-2008 Saat 14:03 | Kayıtlı IP
|
|
|
chipmunk Yazdı:
| hmm tsk ederim arkadaslar..wala iiki warsiniz iiki var bu forum..blof yaptiklarindan eminim simdi sizin soylediklerinizden sora bu kadar kisi ayni seyi soluosa elbette dogrudur...peki simdi ne yapmak gerekir..ustelemek mi beklemek mi? |
|
|
Bence sen onların dediklerine pek güvenme ama yinede çok acele etme bir süre bekle bu arada alternatifleri araştır önce ya hangi eyalete gideceğine karar ver ya da hangi işe gideceğine ... sonra mesela eyalete karar verdin o eyaletteki işleri incele , bu forumdan oraya daha önce gitmiş arkadaşları bulup bilgi almaya çalış ya da önce hangi işi seçeceğine karar ver mesela eğlence parkı,can kurtaranlık vs. gibi ,sonra o seçtiğin iş hangi eyaletlerde var onlara bak ve eyaleti seç (çünkü hem şu eyalette,şu şehirde, şu işi istiyorum dersen ellerinde olmasa bile var derler.Sonra sen kayıt olunca bi bahane uydurup başka biyere yollarlar) bu arada eğer onlar hakikaten iyi bir iş önerirse (ki ben hiç zannetmiyorum) o işide seçebilirsin ama dediğim gibi nasıl olsa onlar bana "elit" bi iş verecekler diye beklersen mayısın ortalarına doğru son dakikada herhangi bi iş seçmek zorunda kalırsın
|
| Yukarı Dön |
|
| |
chipmunk Yeni Üye

|
| Gönderen: 18-Şubat-2008 Saat 15:23 | Kayıtlı IP
|
|
|
hmm anladim..cok tsk ederim..birasdan srkete gdicem..ayrintilari aksam yazicam size..tskler tekrar..
|
| Yukarı Dön |
|
| |
izmirege Kıdemli Üye

Kayıt Tarihi: 19-Temmuz-2006 Ülke: Amerikan Samoa Gönderilenler: 509
|
| Gönderen: 18-Şubat-2008 Saat 16:13 | Kayıtlı IP
|
|
|
ygy59 Yazdı:
chipmunk Yazdı:
| hmm tsk ederim arkadaslar..wala iiki warsiniz iiki var bu forum..blof yaptiklarindan eminim simdi sizin soylediklerinizden sora bu kadar kisi ayni seyi soluosa elbette dogrudur...peki simdi ne yapmak gerekir..ustelemek mi beklemek mi? |
|
|
Bence sen onların dediklerine pek güvenme ama yinede çok acele etme bir süre bekle bu arada alternatifleri araştır önce ya hangi eyalete gideceğine karar ver ya da hangi işe gideceğine ... sonra mesela eyalete karar verdin o eyaletteki işleri incele , bu forumdan oraya daha önce gitmiş arkadaşları bulup bilgi almaya çalış ya da önce hangi işi seçeceğine karar ver mesela eğlence parkı,can kurtaranlık vs. gibi ,sonra o seçtiğin iş hangi eyaletlerde var onlara bak ve eyaleti seç (çünkü hem şu eyalette,şu şehirde, şu işi istiyorum dersen ellerinde olmasa bile var derler.Sonra sen kayıt olunca bi bahane uydurup başka biyere yollarlar) bu arada eğer onlar hakikaten iyi bir iş önerirse (ki ben hiç zannetmiyorum) o işide seçebilirsin ama dediğim gibi nasıl olsa onlar bana "elit" bi iş verecekler diye beklersen mayısın ortalarına doğru son dakikada herhangi bi iş seçmek zorunda kalırsın
|
|
|
ilk senemde aynen bu olayi yasadim ve montana gibi bi yere gitmek zorunda kaldim
|
| Yukarı Dön |
|
| |
chipmunk Yeni Üye

|
| Gönderen: 18-Şubat-2008 Saat 23:09 | Kayıtlı IP
|
|
|
arkadaslar bgn sirkete gittim..adamda bi tavir bi tavir. resmen trip atior..annemle beraber gittim..elimdeki listede paraflamis oldugum isleri dusundugumu..elit is falan istemedigimi parafladiklarim arasinda Brigante/NJ deki saatlik ucreti 9 dolar olan ve konaklamasi bedava olan poolattendant isini istedigimi soyledim.adam da dedi ki eger benim sana dusundugum isin yaniti bana gelmis ve seni yerlestirmis olsaydim bana 55bin kere tesekkur edicektin ama daha cevap gelmedi dedi.. bi trip bi trip..ordan bi kagit alip soyledigim isi yazdi talebimi gondericegini kisa zamanda bana donecegini soyledi..ayrica elimdeki listeyi de aldi bu da bende kalsin alternatif islere de bakayim senin icin dedi..cozduk mu problemi,cozemedik mi anlamadim ama gelisme kaydettik sanirim..
bu arada size su 'ELIT' is davasini ozetliyim..ny da bir golf kursu..isveren 9 kiz ogrenci istemis..adamin soyledigine gore adam uygun gordugu kizlari aday gosterip,her ihtimale karsi 4 ogrenciyi de yedekte tutarak cv lerimizi yollamis..isveren oo super falan demis cv lere..sora bu isveren demis ki soguk ulkelerden gelecek olanlar mayista burda olabilceklerini soyluorlar,onceligi onlara verecegiz.ama gecen sene problem cikardiklari icin biraz da karasiziz.sizin ogrencilerinize de cevap verecegiz biraz bekleyin..vs vs..kisaca boyle..adam da bana dior ki bekle...annem sole bi soru sordu;hadi biz bekledik..ve isveren rest cekti.ben kadromu doldurdum dedi..o zaman ne olacak?adam bu soruya soyle yanit verdi 'illa ki bi alternatif buluruz..'ee bu alternatif nasil bi alternatif olacak kimbilir..
yani sonuc olarak arkadaslar;brigante/NJ ,pool attendant saatlik ucret 9 dolar..konaklama free..bu ise karar verdim..2 kisilik kontenjani varmiº.bakalimm..nasil sizce bu is?
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ygy59 Üye

|
| Gönderen: 19-Şubat-2008 Saat 15:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
O tripler tavırlar çok normal çünkü o " ooo hoş geldiniz ,ne içersiniz buyrun şöyle oturun .... " tavırları siz kayıt olana kadardı . Bence kimsenin cv sini falan yollamadı , çünkü öyle bi iş falan yok tamamen uydurma, ama yinede ben söze " bence" diye başladım kimsenin günahını almak istemem ama benim 40 sefer duyduğum bahaneler bunlar. Yani bana deseydi bunu %100 ihtimalle inanmazdım. O senin seçtiğin iş hakkında pek bilgim yok daha önce o işi yapmış ya da o dediğin yere gitmiş arkadaşlar varsa yadımcı olurlar umarım. Ama ben Montana da Golf Course ta 1 ay çalıştım, hiç kız almıyorlardı çünkü işler hem kas gücüne dayalı işlerdi, yani çimleri biçme sulama ,toprak dökme gibi işler. O ny deki golf course niye 9 kız istemiş(!) onuda anlamadım ne iş yaptırcakmış acaba
|
| Yukarı Dön |
|
| |
chipmunk Yeni Üye

|
| Gönderen: 19-Şubat-2008 Saat 16:07 | Kayıtlı IP
|
|
|
bilmiiorum ki wala nie kiz dedi sole bise dedi,sectigim 8 kiz besyodan bir de seni aldim o listeye dedi..basketbolcuyum ben..bunlar da erkek gibi calisir deyip bizim adimizi yolladi heralde.. toprak dokme falan olurum ben yaa hahaha nese nitekim ben de istemiorum dedim o isi..diger isi ayarlayabilecek mi bakalim..
|
| Yukarı Dön |
|
| |
rapsodi Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 19-Şubat-2008 Saat 22:30 | Kayıtlı IP
|
|
|
ygy59 Yazdı:
O tripler tavırlar çok normal çünkü o " ooo hoş geldiniz ,ne içersiniz buyrun şöyle oturun .... " tavırları siz kayıt olana kadardı . Bence kimsenin cv sini falan yollamadı , çünkü öyle bi iş falan yok tamamen uydurma, ama yinede ben söze " bence" diye başladım kimsenin günahını almak istemem ama benim 40 sefer duyduğum bahaneler bunlar. Yani bana deseydi bunu %100 ihtimalle inanmazdım. O senin seçtiğin iş hakkında pek bilgim yok daha önce o işi yapmış ya da o dediğin yere gitmiş arkadaşlar varsa yadımcı olurlar umarım. Ama ben Montana da Golf Course ta 1 ay çalıştım, hiç kız almıyorlardı çünkü işler hem kas gücüne dayalı işlerdi, yani çimleri biçme sulama ,toprak dökme gibi işler. O ny deki golf course niye 9 kız istemiş(!) onuda anlamadım ne iş yaptırcakmış acaba
|
|
|
hoca sen olayı çözmüşsün :)
ben cv gönderen bir firma duymadım kandırıkçı bunlar yaa. işin olan ğöğsünü gere gere yazar.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
chipmunk Yeni Üye

|
| Gönderen: 22-Şubat-2008 Saat 16:34 | Kayıtlı IP
|
|
|
arkadaslar lifeguardlik hakkinda beni biraz cesaretlendirebilcek yorumu olan war mii?? :D
10 yildir basketbol oynuorum,ii yuzerim bunlar pozitif etkiler mi acabaa?? ne dersiniz?
ayrica cpr alim asamasinda, yani trainingte anlatilanlari anlamama olasiligi nedir..ingilizceme 10 uzerinden 7 diyeyim siz de ona gre yardimci olun bana..
|
| Yukarı Dön |
|
| |
pinarben Yeni Üye

|
| Gönderen: 15-Mart-2008 Saat 12:50 | Kayıtlı IP
|
|
|
geçen sene wat a katılmış ve bu yıl tekrar gidecek biri olarak şunu söyleyebiilirmki "elit iş" kavramı, erken kayıtla çok da alakalı olan bişey diildir.Sen istersen ağustosta kayıt ol, ingilizce seviyen çok iyi değilse, (hatta resepsiyon için ikinci dil fra. isp. yoksa) o alanla ilgili yeterli iş deneyimin yoksa kimse sana "elit iş" vermez.herkesin yaptığı işleri yaparsın.saati 9 dolar ücret wat için oldukça yüksek.kesin bi bit yeniği vardır.o tarz işler genelde biraz fazla kol gücüne dayanan, amiyane tabirle hammallık falan gibi işlerdir. ing. seviyesi ortalama olan, az çok tuttuğu işi kıvıracak, eli yüzü düzgün bi bayan öğrenci garsonluk, kasiyerlik gibi işler yapar ve saatine 7 dolar civarı kazanır (hatta garsonlukta çok daha azdır saat ücreti)..hem iş çok kolay, rahat olsun,hem de parası çok olsun pek mümkün diildir yani..ayrıca hiç bir şirket haftada kesin 40 saat çalışacaksın die bi söz veremez, yalandır..bu direkt işverene bağlıdır çünkü. (kendimden biliyorum.biz de 40 saat die gittik ama ağustosta işler azalmaya başlayınca 30 saate düştü çalışma saatimiz ve supervisor napalım iş yok boşuna oturun die mi para vericez size, o anlaşma bizi bağlamaz dedi)..şirket acaip işkembeden sallamış sana ve gerçekten de seni oyalıyor bence.zaten şimdiye kadar bulamadıysa bu saatten sonra kolay olmaz iş bulması..lifeguard işinde de daha çok erkekler tercih ediliyor diye biliyorum ama ayarlayabilirse şirketin bence ona git..
|
| Yukarı Dön |
|
| |
chipmunk Yeni Üye

|
| Gönderen: 15-Mart-2008 Saat 16:55 | Kayıtlı IP
|
|
|
lifeguard isim kesinlesti.job offer ım elimde..vizeye girdim ds nisan ortasında gelecek :) saati 9 dolar ve haftada 40 saat garanti,overtime sansı war.konaklamam 4 kız bir apartman dairesini paylasacak sekilde olacak ve aylık 225 dolar konaklama icin vericem,bir de 4 umuze ev-is yeri arasındaki mesafeye baglı olarak araba veya bisiklet vericekler.araba icin de aylık 150 dolar kira vericez..veya bi araba alıcaz artık ortak bişey..hersey yolunda :) sirketi biraz sıkıstırınca her sey yoluna girdi.ayrıca vize gorusmesi konusunda süper bi guzellik yaptılar wala o konuda tebrik etmeliyim şirketi..merak eden olursa vize gorusmeleriyle ilgili baslık altına yazmıstım.. :)
|
| Yukarı Dön |
|
| |