| Yazanlarda |
|
editör Yönetici Grubu

|
| Gönderen: 01-Şubat-2008 Saat 21:40 | Kayıtlı IP
|
|
|
2008 Work and Travel Vize görüşmeleri başladı. bu konuda görüşlerinizi vize görüşmelerinizi paylaşabilirsiniz.
__________________ Her Türlü Sorun İçin Destek MSN Hattı : info@workandtravelturkey.com
|
| Yukarı Dön |
|
| |
cathlackh Yeni Üye

|
| Gönderen: 07-Şubat-2008 Saat 19:00 | Kayıtlı IP
|
|
|
gno mu önemli dönem not ortalaması mı?
|
| Yukarı Dön |
|
| |
chipmunk Yeni Üye

|
| Gönderen: 07-Şubat-2008 Saat 19:06 | Kayıtlı IP
|
|
|
arkadasm yanlis baslik altina yazmissin ama, donem ortalaman daha onemli bence..cunku vizede basari durumunun yukselip alcaldigi konusu yetkililerin daha cok ilgisini cekecektir..mesela o donemki ortalaman bi onceki donem yaptigin ortalamadan dusukse genel not ortalaman iyi olsa dahi ortalamandaki oynama dikkatlerini cekecektir..
__________________ the perfect
|
| Yukarı Dön |
|
| |
Merved Yeni Üye

|
| Gönderen: 09-Şubat-2008 Saat 14:42 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhaba ben vize görüşmemi yaptım . Yeşil kağıdımı aldım. Benimle beaber şirketten 30 - 40 kiş iardı ve red alan olmadı. Çok kolay geçri sakın heyecanlanmayın cici çocuklar olun
|
| Yukarı Dön |
|
| |
minekou Yeni Üye

|
| Gönderen: 09-Şubat-2008 Saat 20:50 | Kayıtlı IP
|
|
|
merhba bu sıteye yenı uye oldum vıze alımı nasıl oluyor hangı soruları soruyorlar ıngılızcem ıyı fakat karamsarım bilgilendirirsenız sevınırıım
__________________ to be or not to be
|
| Yukarı Dön |
|
| |
gozdemm Yeni Üye

|
| Gönderen: 14-Şubat-2008 Saat 15:56 | Kayıtlı IP
|
|
|
merved arkadaşım peki vize alanlar arasında ortalaması 2 nin altında olanlar var mıydı? benim döenm ortalamam 2,4 ama genelim 1,9 da kaldı geçen yıl 1,5 du bi yükselme var ama bilmiyorum..uykususuz geceler geçiriyorum yardım ederseniz sevinirim
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ygy59 Üye

|
| Gönderen: 14-Şubat-2008 Saat 17:52 | Kayıtlı IP
|
|
|
ben geçen sene 1.91 le almıştım, bu dönemin notunu yükseltmiş olman avantaj bence şansını dene alma ihtimalin var gibi...
|
| Yukarı Dön |
|
| |
gozdemm Yeni Üye

|
| Gönderen: 14-Şubat-2008 Saat 17:59 | Kayıtlı IP
|
|
|
peki neler sordu vize görüşmende ortalamanla ilgili?
|
| Yukarı Dön |
|
| |
king cove Yeni Üye

|
| Gönderen: 15-Şubat-2008 Saat 08:49 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merved Yazdı:
Merhaba ben vize görüşmemi yaptım . Yeşil kağıdımı aldım. Benimle beaber şirketten 30 - 40 kiş iardı ve red alan olmadı. Çok kolay geçri sakın heyecanlanmayın cici çocuklar olun |
|
|
peki aralarında hiç ingilizce bilmeyen varmıydı
__________________ alaska
|
| Yukarı Dön |
|
| |
izmirege Kıdemli Üye

Kayıt Tarihi: 19-Temmuz-2006 Ülke: Amerikan Samoa Gönderilenler: 509
|
| Gönderen: 17-Şubat-2008 Saat 19:30 | Kayıtlı IP
|
|
|
istinye yani istanbuldaki konsoloslukta japon gibi biri o adama ing.
Konusmaniz sart degil :-)
|
| Yukarı Dön |
|
| |
OFFTHEWALL!! Yeni Üye

|
| Gönderen: 18-Şubat-2008 Saat 20:25 | Kayıtlı IP
|
|
|
Arkadaslar simdi benim buyuk bir sorunum var. 2007 yazinda yani son yaz Work and Travel la California'ya gittim. Vize gorusmesinde hic bir sorunum olmadi ilk donem ortalamam 2.60 di o yuzden ortalaman iyiymis dedi ve verdi cok kisa surdu hatta ama bu sene tekrar dan gitmek istiyorum ama ortalamam 1 malesef. Bunun nedeni ise Ingilizce dersi. Aslında ingilzcem gayet iyi ama hocayla olan sorunumdan dolayı kaldim malesef ve 6 kredi oldugu icinde ortalamam bu kadar dustu. Bunun gecerli bir bahane oldugunu dusunuyorum siz ne dersiniz bu konuda sizce basvurmam sacma mi olur yoksa sansim varmi ayni zamanda okulun da en zor senesi 2.sınıf. Gecen sene gitmis olmamda bir avantaj sanirim. Yardim ederseniz cok sevinirim cunku gercekten kararsizim
|
| Yukarı Dön |
|
| |
chipmunk Yeni Üye

|
| Gönderen: 18-Şubat-2008 Saat 22:50 | Kayıtlı IP
|
|
|
cok deisik bi durum yaff..gecen sene gitmis olman kesinlikle arti..sonucta vizede adamlari ikna etmeye calistigin sey geri donecek olman..nitekim gitmis ve donmussun..ama not ortalaman da baya bi dusmus vizede inandirirsan hocayla kavgali olduguna yetkiliyi sansin olur....hmm wala deisik..ben senin yerinde olsam ben de karar veremezdim denesem mi denemesem mi diye..bakalim dier arkadaslar ne yorum yapacak..
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ygy59 Üye

|
| Gönderen: 19-Şubat-2008 Saat 15:02 | Kayıtlı IP
|
|
|
Ben anlamadım genel not ortalaman mı 1 yoksa son dönemin ortalaması mı ? son dönemin ortalamasıysa çok önemli değil genel not ortalaması daha önemli
|
| Yukarı Dön |
|
| |
izmirege Kıdemli Üye

Kayıt Tarihi: 19-Temmuz-2006 Ülke: Amerikan Samoa Gönderilenler: 509
|
| Gönderen: 22-Şubat-2008 Saat 15:56 | Kayıtlı IP
|
|
|
hocayla kavgali oldugunu solersen vize falnn alamazsin daha inandirici
gercekci bi sey bulman lazim work and travel vizesinde daha once gidip
gelmis olman cok fazla bir arti degil bana gore vize reddinde %100 para
iadesi yapan sirketlerle gorus ve sansini dene bence AMA hocamla
kavgaliyim deme
|
| Yukarı Dön |
|
| |
king cove Yeni Üye

|
| Gönderen: 23-Şubat-2008 Saat 12:12 | Kayıtlı IP
|
|
|
çıkmış soruları yazın yaa konu başlığı ne siz ne yazıyosunuz
|
| Yukarı Dön |
|
| |
OFFTHEWALL!! Yeni Üye

|
| Gönderen: 24-Şubat-2008 Saat 17:30 | Kayıtlı IP
|
|
|
Genel not ortalamam da dusuk o da sanirim 1.30 1.40 gibi birsey galiba ona bakiyorlar.
izmir ege aslinda haklisin basit bir yalan gibi geliyor ama yalan olmamasi benim icin rahatlik saglicak gibi dusunuyorum ve de hani gidersem ingilizcem cok gelisecek ve bu benim icin guzel bir sans kadina birseyler ispatlamak icin diyebilirim dusunmustum. Bunlarin haricinde gecerli bir bahane ne olabilir hic bir fikrim yok
|
| Yukarı Dön |
|
| |
king cove Yeni Üye

|
| Gönderen: 26-Şubat-2008 Saat 07:46 | Kayıtlı IP
|
|
|
konu başlığı vize görüşmesi içinde geçen not ortalaması arkadaşım vize görüşmelerinizi anlatın ya hiç alamayan gördünüz mü onu söyleyin bana
|
| Yukarı Dön |
|
| |
burak2008 Yeni Üye

|
| Gönderen: 27-Şubat-2008 Saat 19:08 | Kayıtlı IP
|
|
|
Ocak ayının sonunda biz 25 kişi gittik şirketten elemanlarla o gün red alan görmedim. ben 2 yıllık öğrenciyim ve son sınıftayım ders ortalamam 1.97 vize aldım
|
| Yukarı Dön |
|
| |
cnyttn Yeni Üye

|
| Gönderen: 03-Mart-2008 Saat 03:44 | Kayıtlı IP
|
|
|
20 şubatda vize görüsmem gercekleşti ve olumlu geçti ds2019 belgem olmadıgı icin yeşil belge verdiler şirket bu belgeyi alırsak %90 gidersiniz dediler bu aralar para işlemlerini hallettim yarın yatırcam ne kadar sürede cıkar bu ds2019 belgesi bilgisi olan var mı?
mülakat söle geçti merak eden arkadaslar icin:
how are you? gibi klasik başlangıc sorusu buna cvp olarak herkesin bildigi im fine thanks and you kullanmalısınız
bölümümü sordu okulumu sordu sınıfı mı ortlamamı sordu neden gitmek istiyorsun nereye gideceksin ne iş yapcaksın döndügünde ne planlıyorsun
4. sınıfım ve ortalamam 2.14, okulum ing.den uzayacak bir dönem döndügümde almam gereken birders var dedim kaç tane oldugunu tekrar sordu 1 tane dedim ve elini yeşil kağıda uzatınca cok sevindim...
ilk başta cevap vermede biraz tereddüt yaşasamda sonradan cok basit sade cevaplarla hallettim görüsmeden önce cok kasıyordum şu soruyu sorarsa ne derim filan die kafayı diyordum ama önceden giden arkadaslarım cok rahat alcaksın kasma bu kadar herkese veriyorlar demişti inanmamıştım harbiden öle imiş, bu yüzden cok rahat olun bizden önce hic konusamayan bir WAT öğrencisi bile görevli otur 5 dk sonra tekrar cagırcam dedi ve sonra oda aldı belgesini ama o kadın biraz kıldı fakat o bile verdi bizde rahatlamış olduk(güzel bir macera herkese tavsiye ederim).. eksik belgelerimde tamamlansın şu vizem onaylansın o zaman daha rahat olacağım herkese kolay gelsin vizede cıkan soruların ingilizcelerini merak eden olursa bana mail atsın cevaplamaya calısırım...
|
| Yukarı Dön |
|
| |
makaay Yeni Üye

|
| Gönderen: 05-Mart-2008 Saat 18:58 | Kayıtlı IP
|
|
|
arkadaşlar sizden bi ricam var ortalamam geçen dönem 2 nin üstündeydi fakat bu dönem 1.85 e düştü.çok iyi bir ingilizcem yok.sizce vize alma ihtimalim nedir? istanbuldaki konsolosluğun ankaraya göre daha kolay vize onayı verdiği söylenıyo bu konuda bi fikri olan varmı? şimdiden teşekkür ederım...
|
| Yukarı Dön |
|
| |
gozdemm Yeni Üye

|
| Gönderen: 06-Mart-2008 Saat 18:51 | Kayıtlı IP
|
|
|
aldımm sanırım sonunda vizeyi =)) sabah 9 buçukta ankaradaki konsoloslukta randevum vardı.uzunn bekleyişler sonunda içeri aldılar.önce girişteki veznede ds formlarını transkripti ve pasaportu aldılar.verdikleri numara ile beklemeye başladım.. 1 nolu gişede amerikalı fakat türkçesi de fena olmayan bir bayan vardı.2 .gişede çook soğuk görünen,umarım ona denk gelmem diyee umduğum ama ona denk geldiğim (=) çinli bayan vardı.önce neden gitmek istediğimi sordu.okulumu bölümü sınıfı nereye ne olarak gideceğimi sordu.saat ücretimi bile sordu.lifeguard falan diyince ne zamandır yüzüyosun daha önce de yaptın mı bu işi falan dedi..öylee bir konuşuyordum ki o an sus dese susamazdım herhalde =))sonraa geldik transkriptime !!son dönem ortalamam 2,40 dı fakat genelim 1,9 da kaldı.baktımm tek tek 3 dönemi de inceliyo başladım tekrar konuşmaya =))işte ilk yıl benim için çok zordu.laboratuar derslerim falan çok ağırdı ama şimdi çalışıyorum filan..güldü vee işimin güzel olduğunu güzel bi yaz geçirmemi söyleyip (yeşil falan olmayan) kağıdı verdi..gerçi işler daha bitmiş değil 2019 u bekliycez ama yine de zor kısım geçti..umarım atlatırsınız bu telaşları...güzel bir yaz tatli diliyorum herkese hoşçakalın
|
| Yukarı Dön |
|
| |
editör Yönetici Grubu

|
| Gönderen: 06-Mart-2008 Saat 22:41 | Kayıtlı IP
|
|
|
sevgili Dostlar ;
yeşil kağıt almak vize'nin %100 alındığı anlamına gelmemektedir. Tedbirinizi ona göre alınız. Mesela bazı arkadaşlarımız geçen yıl bu şekilde uçak bileri aldılar ve cidi sıkıntı yaşadılar. Pasaportunuzda vizeyi görene kadar uçak bileti almaın sakın !
__________________ Her Türlü Sorun İçin Destek MSN Hattı : info@workandtravelturkey.com
|
| Yukarı Dön |
|
| |
skadala84 Misafir

- BANLI ÜYE -
|
| Gönderen: 07-Mart-2008 Saat 00:01 | Kayıtlı IP
|
|
|
Arkadaslar Work and Travel programına farklı bir acıdan yorum yapdım
Wat programına katılmak isteyen ardakadaşlar mutlaka okuyun
http://www.watcilar.blogspot.com/
yorumlarınızı bekliyorum
|
| Yukarı Dön |
|
| |
chipmunk Yeni Üye

|
| Gönderen: 07-Mart-2008 Saat 00:09 | Kayıtlı IP
|
|
|
arkadaslar ben de 3 martta girdim vize gorusmesine.ve sanslıydım..neden sanslıydım anlatayım size;
benim sirket vize konusunda gercekten faydalı,eglenceli bi oryantasyon ayarlamıs.cumartesi gunu bi kafede bu oryantasyon için toplandık.pazartesi gunu de işte benim randevum wardı.oryantasyona bir konsolos geldi.şirketimiz kadınla yazısmıs ve kadın gelmeyi kabul etmiş.inanılmaz sempatik bi insan.vize gorusmesinden korkmamamız gerektigini,orda bizi ısırmayacaklarını soyledi ve ozellikle gulumsememizi rica etti.
neyse gun pazartesi oldu.konsolosluk kapısında securty 2.00 da randevusu olanlar diye bagırdı ben de dalmısım randevum 2.15 oldugu halde gittim pasaportu verdim. soradan dank etti,gorevliye soledim.eet farkettik dedi amagel dedi beni de 2 randevusu olanların içine alıverdi :) şans burda donmeye basladı.
sora sıra numarası aldım,beklemeye basladım.bizim oryantasyona gelen konsolosa denk geleyim die dua eder dururken vezneleri goremiyordum tabi.bi veznede gayet neseli sempatik bir kadın sesi,digerinde ise sakin daha sert bi kadın sesi vardı.heralde dedim su neseli olan bizimki.ona denk gelsem derken,diğerine denk geldim..'pff' diyerek giderken, bi de ne goreyim bizim konsolos :D mrb dedi elini koy ltfen dedi parmak izi icin koydum falan, sora dedim ki sizin adınız robin değil mi dedim,evet nerden biliyorsun dedi..bole bole die anlatmaya basladım..baya muhabbet ettik..oryantasyonun oldugu kafeden tut,yuzmeye hangi havuza gittiğime kadar.. :D en son dedi ki ne kadar guzel boyle gulumseyen ogrenciler gorebilmek senin gibi dedi..ben de aynı sey sizin için de gecerli dedim :) sora ds imi bekleyecegimi,iyi bir yaz gecirmemi umdugunu falan soyledi..oyle mutlu mutlu ayrıldık robin ablamla hahaha :)
şirketimin payı buyuk..cok gergindim oryantasyondan once,baya işe yaradı..yiğidi öldür hakkını yeme derler,ellerine sağlık cok guzel olmuş wala :)
|
| Yukarı Dön |
|
| |
clnars Yeni Üye

|
| Gönderen: 07-Mart-2008 Saat 01:55 | Kayıtlı IP
|
|
|
Arkadaşlar meraba ben geçen sene turist vizesine başvurdum yazın.3 red yedim:) ama tamamen benm salaklığım yüzünden oldu diyebilirim dürüstçe.kadın 2. görüşmemde durum değişikliği yapmamı söyledi.ama ben tabii anlamadım ve 3. ye başvurdum.bana bu sefer sen niye geldin dediler.tabi ben hiç durum değişikliği filan yapmıorum.evraklarım eksiksizdi ve hep aynı durum ve evraklarla başvurdum.gerçi ortalamam da düşüktü.ama bu sene wat a başvurdum ortalamam 2.26.herşey eksiksiz.görüşmem 18 martta.heyecandan ölücem,uyuyamıorum:=) var mı acaba benmle benzer durumda olan.

|
| Yukarı Dön |
|
| |