Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Sorularla Work and Travel
 Work and Travel Turkey Forumları : Sorularla Work and Travel
Konu Konu: not ortalaması ve vize Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazanlarda
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
ozzy
Yeni Üye
Yeni Üye

Ülke: Turkiye
Gönderilenler: 2
Gönderen: 28-Kasım-2007 Saat 16:31 | Kayıtlı IP Alıntı ozzy

arkadaşlar bu vizeci amcalar 2 not ortalamasına çok mu dikkat ediyolar mesela benim not ortalamam 2 nin altında gidemezmiyim ben bu amerikaya şimdi yani ne diyosunuz?
Yukarı Dön Göster ozzy's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ozzy

sssinan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 52
Gönderen: 29-Kasım-2007 Saat 15:57 | Kayıtlı IP Alıntı sssinan

2 nin altındaysa sana neden boyle oldugnu sorcaklardır. eger ikna edebilecek bi bahanen yoksa pek sansın yok bence... 2 altında olup da annem babam bosanıyodu sıkıntılıydım sınavlara calısamadım diyen arkadas vardı o aldı. ya da saglık sorunum vardı calısamadım falan diyenler aldı.... gibi
Yukarı Dön Göster sssinan's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: sssinan

ygy59
Üye
Üye
Simge

Ülke: Türkiye
Gönderilenler: 75
Gönderen: 29-Kasım-2007 Saat 20:28 | Kayıtlı IP Alıntı ygy59

"wat programına katılacak öğrencinin not ortalaması 2 nin üstünde olacaktır" diye yazılı bi kural yok. Yalnızca bunu önemli kriter olarak ele alıyolar, tabiki tek kriter not ortalaması değil, bir çok koşul göz önünde bulunduruluyor. Ben geçen sene 1,93 not ortalaması ile vize aldım ve hiç bir sorunda çıkmadı. Ama bu herkesin alabileceği anlamına gelmiyor. Kişiye göre değişir .
Yukarı Dön Göster ygy59's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ygy59

ozlammm
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 7
Gönderen: 05-Aralık-2007 Saat 14:03 | Kayıtlı IP Alıntı ozlammm

merhaba arkadaslar konsolosluk 2 istiyor ama tabiki 2 nin altindaki arkadaslarimizda vize aliyor bu biraz sans biraz guven birazda evraklarin duzgun hazirlanamasina bagli,  kafanizda ogrenmek sorulariniz olursa yazabilirsiniz. WAT, campUSA, dil okullari ellimden geldigince yardime derim..

Yukarı Dön Göster ozlammm's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ozlammm

izmirege
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Ülke: Amerikan Samoa
Gönderilenler: 509
Gönderen: 06-Aralık-2007 Saat 15:17 | Kayıtlı IP Alıntı izmirege

bazı 2 nin altında olan ogrencilerden 2. donem e yukseltme sarti ile vize werdikleri zamanlar oluyor  ornek :  benim
Yukarı Dön Göster izmirege's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: izmirege

RunemagicK
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderen: 20-Ocak-2008 Saat 00:25 | Kayıtlı IP Alıntı RunemagicK

benim not ortalamam 1.51, bu dönemle birlikte en iyi ihtimalle 1.7ye çıkacak

niye notların böyle diye sorarlarsa, para kazanmak için çalışmam lazımdı ama şimdi gerek kalmadı vs desem yerlermi

yada ne yapmalıyım not olayından yırtmak için.

ekonomist
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 12
Gönderen: 20-Ocak-2008 Saat 11:22 | Kayıtlı IP Alıntı ekonomist

RunemagicK Yazdı:

niye notların böyle diye sorarlarsa, para kazanmak için çalışmam lazımdı ama şimdi gerek kalmadı vs desem yerlermi

Eğer öyle dersen asıl o zaman vermezler vizeyi sana.Senin onlara zengin maddi durumun yerinde gözükmen lazım çünkü mülakkatta senin maddi durumunun nasıl olduğu da önemli eğer sen benim paraya ihtiyacım vardı çalıştım ve notlar bu yüzden düşük geldi dersen adamlarda senin maddi durumun yerinde olmadığını ve amerikaya gidip bir daha asla geri dönmeyeceğini düşünürler ve haklılar.Eğer maddi durumunun yerinde olduğunu bilirlerse sana verebilirler vizeyi.Çünkü Türkiyede zaten durumu iyi derler amerikaya gidip napıcak derler.

Yukarı Dön Göster ekonomist's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ekonomist

RunemagicK
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderen: 21-Ocak-2008 Saat 14:27 | Kayıtlı IP Alıntı RunemagicK

ekonomist Yazdı:
RunemagicK Yazdı:

Eğer öyle dersen asıl o zaman vermezler vizeyi sana.Senin onlara zengin maddi durumun yerinde gözükmen lazım çünkü mülakkatta senin maddi durumunun nasıl olduğu da önemli eğer sen benim paraya ihtiyacım vardı çalıştım ve notlar bu yüzden düşük geldi dersen adamlarda senin maddi durumun yerinde olmadığını ve amerikaya gidip bir daha asla geri dönmeyeceğini düşünürler ve haklılar.Eğer maddi durumunun yerinde olduğunu bilirlerse sana verebilirler vizeyi.Çünkü Türkiyede zaten durumu iyi derler amerikaya gidip napıcak derler.

o zaman bana sağlam bi yalan lazım. düşük notla gidenler yada gidenleri tanıyanlar bi yardım ederse sevinirim. ne dedinizde vizeyi aldınız.

ekonomist
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 12
Gönderen: 21-Ocak-2008 Saat 16:07 | Kayıtlı IP Alıntı ekonomist

valla benimde düşük 1. dönem 2.28 2. dönem 1.40 genel ortalama 1.82.Bende iyi bir bahane düşünüyorum.
Yukarı Dön Göster ekonomist's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ekonomist

ygy59
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 75
Gönderen: 22-Ocak-2008 Saat 17:00 | Kayıtlı IP Alıntı ygy59

Dönem içinde katıldığınız proje,sosyal etkinlik,spor etkinliği gibi alanlar varsa bunları gösterebilirsiniz. Mesela benim bi arkadaşım 1.84 ile vize görüşmesine gitti ilk seferde vermediler, ikinci gidişinde dönem içinde katıldığı elektrik-elektronikle ilgili bir projeyi göstermiş ,ben bu proje üzerine çalışıyodum onun için notların düşük geldi demiş ve vizeyi almış.

benimde not ortalamam 1.93 tü ,bende okul takımında oynadığıma dair bir belge götürdüm. Ama bana notları hiç sormadı bile direk vizeyi verdi.

Yukarı Dön Göster ygy59's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ygy59

eriador
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 21
Gönderen: 26-Ocak-2008 Saat 03:38 | Kayıtlı IP Alıntı eriador

abi annem babam boşanıyodu vs. derken de umutsuz bir vaka profili çizmeyin sakın. güveniniz kesinlikle yerinde olsun. kız arkadaşımdan ayrıldım, dedem ninem vefat etti vs. gibi sizin hayatınızı sürekli olumsuzluğa itmeyen nedenler öne sürün bence. adamlara türkiyede bir amacınız olduğunu hissettirin.
Yukarı Dön Göster eriador's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: eriador

editör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 1743
Gönderen: 28-Ocak-2008 Saat 20:16 | Kayıtlı IP Alıntı editör

eriador Yazdı:
abi annem babam boşanıyodu vs. derken de umutsuz bir vaka profili çizmeyin sakın. güveniniz kesinlikle yerinde olsun. kız arkadaşımdan ayrıldım, dedem ninem vefat etti vs. gibi sizin hayatınızı sürekli olumsuzluğa itmeyen nedenler öne sürün bence. adamlara türkiyede bir amacınız olduğunu hissettirin.

KESİNLİKLE DOĞRU

chipmunk
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 39
Gönderen: 01-Şubat-2008 Saat 19:23 | Kayıtlı IP Alıntı chipmunk

merhaba arkadaslar.kirikkale universitesinde okuyorum ben.bizim universitede soyle bir durum war ki; kaldigin dersler not ortalamana katilmiyor..danisacagim konu su ; yakinda vize gorusmesine gidecegim.bugun bir not durum belgesi aldim.not ortalamam 67,44 gozukuyor.ama 4 dersten kalmis oldugum da belgede belirtilmis.4 dersten basarisiz gozukuyorum.

bu derslerin butunlemelerine girdim.4 dersin 1 i kesin kaldi,birinden gectim diger ikisinin de aciklanmasini bekliyorum.ki kalan 2 dersten de gecmem muhtemel.soyle bir durum ki bu gectigim dersler ortalamama katilinca 64 e 65 e dusebiliyor ortalamam.sizce suan elimdeki 4 dersten basarisiz gozuktugum 67,44 ortalamali transkriptle mi,yoksa butler aciklandiktan sonra alacagim 1 dersten basarisiz gozuktugum ama 64 ortalamali transkriptle mi vizeye gitmeliyim?

yardimlarinizi bekliorum...tesekkurler smdidennn

rapsodi
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 155
Gönderen: 03-Şubat-2008 Saat 21:49 | Kayıtlı IP Alıntı rapsodi

Sevgili chipmunk ;

Bende vize görüşmesine oldukça kötü bir not dökümü ile gitmiştim. Daha çok neden başarısız olduğun üzerinde durabilirler. Eğer ingilizce açısından sorun yoksa yani derdimi anlatabilirim ben  dersen sorun olmaz kanatimdeyim. Ayrıca erken vize görüşmesine gitmende bir şanstır.

Bol şans dilerim kanatim sorun olmayacağı yönünde.

Yukarı Dön Göster rapsodi's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: rapsodi

chipmunk
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderen: 04-Şubat-2008 Saat 00:37 | Kayıtlı IP Alıntı chipmunk

cok tskler rapsodi.ing de prob yok

chipmunk
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderen: 04-Şubat-2008 Saat 00:45 | Kayıtlı IP Alıntı chipmunk

aaa bu arada erken vize gorusmeleri diye tabir ettigimiz zaman araligi nedir acaba? marta kalsak misal..erken mi gec mi olur?

sssinan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 52
Gönderen: 04-Şubat-2008 Saat 13:40 | Kayıtlı IP Alıntı sssinan

bugun bi arkadasim vize aldi bahar donemi not ortalaması 1.30, son donem not ortalamasi 2.30 toplamda genel ortalama 1.80 ile vize aldi, ne sordular bilmiyorum ama notlarin sonradan yukari cikmasi buyuk kolaylik... vize basvurulari basladi, bunun gec sayilabilecek zamani nisan basidir, ama gorusmeler haziran ayında bile devam etmektedir...
Yukarı Dön Göster sssinan's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: sssinan

chipmunk
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderen: 04-Şubat-2008 Saat 20:37 | Kayıtlı IP Alıntı chipmunk

hmm..vizeyi subat ayi icersinde halletmek lazim o zaman.tskler sssinanbenim ortalama dusucek ama; arkadasimin bir tanesi bence basarisiz gozukme ama ortalaman dusuk olsun yegdir dedi..wala iice kafam karisti..

Rhapsody
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Gönderen: 08-Şubat-2008 Saat 12:02 | Kayıtlı IP Alıntı Rhapsody

Selamlar arkadaşlar,

Benim anladığım kadarı ile not ortalama kriteri 2.00 kişinin duruşuna, ingilizce bilgisine ve de okuduğu bölüm ve üniverstiesine göre esnekliğe uğrayabiliyor.

Bir de merak ettiğim konu genel akademik ortalamamız mı önemli yoksa geçmiş dönem (Yani 2007-2008 güz dönemi not ortalamamız) ortalamamız mı önemli? Geçmiş dönem ortalamamız düşük ise vize görevlisine bu dönem yüksek getirme koşulunu sunamaz mıyız? (Ama o da Haziran ortasını bulacağı için gidememe ihtimali olabilir mi?) [Forumda bu linkte http://www.workandtravelturkey.com/workandtravel/forum_posts.asp?TID=706&PN=1   cevabı var ancak bu sitede de bu yazılmış http://www.onlinetercumanlik.com/wt28.asp. ]

Benim notlar baya düşük ancak son dönemim hem genel hem de dönem ortalaması olarak baya bir yükselişte. Okuduğum bölümde iyi bir üniversitenin ingilizce bölümü (Amerikan Kültürü ve Edebiyatı). Bu durumda notlar bakımından dilimi ön plana çıkararak durumu kurtarabilir miyim?

Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Yukarı Dön Göster Rhapsody's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: Rhapsody

martı
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderen: 11-Nisan-2008 Saat 01:38 | Kayıtlı IP Alıntı martı

Merhaba arkadaslar bnde kuzenimin yanına gidicem bu yaz üniversteye orda devam etmek için bu hafta bana I-20 yi ordan yolluycak. ama bnmde not ortalaması problemim var geçen sene ilk dönem 0.50 ikinvi dönem 1.5 iken bu sene  ilk dönem 1.8 yaptım. anlayıcağınız baya kötü ama diğer belgelerimde hiç bi sorun yok bu sorun yaratırmı? ayrıca anne ve babanın da varsa vizesi istenmiş babamın 10 yıllık vizesi var o da işe yarayan bi etkenmidir

bilgilerinizi paylasırsanız sevinirm

Yukarı Dön Göster martı's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: martı

rainbow64
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 7
Gönderen: 21-Nisan-2008 Saat 22:06 | Kayıtlı IP Alıntı rainbow64

benimde bildiğim kadarıyla 2.0 not ortalaması bir zorunluluk değil sadece bir derecedir. eğer 2 nin üzerindeyse daha rahat oluyormuş ama altındaysa zorluk çıkabiliyormuş ama böyle bi kural yok.
Yukarı Dön Göster rainbow64's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: rainbow64

adige
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderen: 23-Ağustos-2008 Saat 21:55 | Kayıtlı IP Alıntı adige

mrb..
2. sınıf bitti su an ortalamam 1.77 ,1.80 altında oldugu icin yarım donem ders tekrarı alıcam bu sene guz doneminden sonra ortalamam 2.00 gibi bişi olucak bu donem tekrarı vize alma sırasında herhangi bir soruna neden olurmu?
tessekkurler...

Yukarı Dön Göster adige's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: adige

damat
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 54
Gönderen: 18-Kasım-2008 Saat 04:13 | Kayıtlı IP Alıntı damat

hyr

b0r4cks
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderen: 17-Mart-2009 Saat 22:22 | Kayıtlı IP Alıntı b0r4cks

izmirege Yazdı:
bazı 2 nin altında olan ogrencilerden 2. donem e yuksXXXme sarti ile vize werdikleri zamanlar oluyor  ornek :  benim

dostum bu sene bende gidicem inş wat a ama not ortalamam 1.64 bu 2.dönem yüksXXXme sartlı ws nası oluyo, wizeye gidiosun sora senden tekrar 2.dönem sonunda transkript istiyolar o sekilde mi oluyo??
Yukarı Dön Göster b0r4cks's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: b0r4cks

mert_1990
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderen: 29-Ocak-2010 Saat 19:21 | Kayıtlı IP Alıntı mert_1990

arkadaşlar turist rehberliği önlisans 1. sınıf öğrencisiyim bu sene 2010 yazına gidemicem sanrım fakat anca seneye ama seneye alabilme ihtimalim var mı alttan ders bıraksam bile çünkü diplomamı almamış olcam derslerim var benim bildiğim veriyorlar ama sağlıklı bir bbilgi almak istiyorum
Yukarı Dön Göster mert_1990's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: mert_1990

Eğer Bu Konuya Cevap Yazmak İstiyorsanız İlk Önce Giriş
Eğer Kayıtlı Bir Kullanıcı Değilseniz İlk Önce Kayıt Olmalısınız

Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazıcı Sürümü Yazıcı Sürümü

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma