| Yazanlarda |
|
ozgesi Yeni Üye

|
| Gönderen: 13-Haziran-2007 Saat 17:45 | Kayıtlı IP
|
|
|
merahaba arkadaslarr...
burayı yeni kesfetdim daha onceden forum bolgesıne gıtmemeısım:) hata etmişim ...
bende kalahari kervanındayımm:) butun turkıyem orda galıba:)
konaklama arıyroum sızler gıbı daha onceden gıdenelrın yazısı cok yardımcı oldu saolsun ama kafa da karıstırdı sımdı lake delton da mı wisconsin dells demı kalacagım karar veremedım gıtmeme 13 gun kaldıı elim kolum baglı!!
fikirlerinizi beklıyroumm.. varsa guzelkonaklama yerı ucuza:) telefonlarınıda ıstıyroum koaly gelsınnnnnnnn
__________________ özge
|
| Yukarı Dön |
|
| |
subliminal Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 13-Haziran-2007 Saat 22:32 | Kayıtlı IP
|
|
|
Kalahari Türk mekanı olucak cidden. Bu Lake Delton, Kalahari'ye daha yakınsa orda kalmak daha mantıklı olur bence; Kalahari'yle Wisconsin Dells arası biraz uzun tutuyormuş galiba.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ozgesi Yeni Üye

|
| Gönderen: 13-Haziran-2007 Saat 23:00 | Kayıtlı IP
|
|
|
subiliminal sen buranın daimi elemanlarındansın sanırım. cok memnun oldum...
oyle gorunuyorr lake delton daha yakınmıs galıba bende onu buradan ogrenddım.. dah once hep wisc. dells e bakmıstım.. bakalımbir babayiğit daha beklıyorum beni yonlendirecek:)
tesekkurlerrrr
__________________ özge
|
| Yukarı Dön |
|
| |
subliminal Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 14-Haziran-2007 Saat 01:00 | Kayıtlı IP
|
|
|
İstersen msn'den de konuşabiliriz. thatistofeel@hotmail.com
|
| Yukarı Dön |
|
| |
canselcuk Yeni Üye

|
| Gönderen: 14-Haziran-2007 Saat 11:02 | Kayıtlı IP
|
|
|
bizim arkdaşlarda gidecekk kalahari resorta
topakcan@hotmail.com
|
| Yukarı Dön |
|
| |
pamuk Yeni Üye

|
| Gönderen: 15-Haziran-2007 Saat 22:36 | Kayıtlı IP
|
|
|
bende kalaharideyim..
bayaa kalabalıgız..
|
| Yukarı Dön |
|
| |
cagri20 Yeni Üye

|
| Gönderen: 17-Haziran-2007 Saat 19:53 | Kayıtlı IP
|
|
|
Evet ben ve bir arkadasım daha kalaharideyiz,İnsallah hersey iyi olur...
|
| Yukarı Dön |
|
| |
subliminal Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 18-Haziran-2007 Saat 19:45 | Kayıtlı IP
|
|
|
Nihayet burdayim.
Tahmin ettigim uzere kurbanlik olarak Wiscinsin Dellsteyim. Kalaharide calisacak olanlara kotu bir haberim var; konaklama saglamiyolar. Sara Mueller de Advise kizdi niye size o konuda yardimci olmadilar diye. Ilk vardigim gun 88 dolar bayilip bi motelde kaldim; su anda da Sara Muellerin buldugu hosteldan bozma bi yerde kaliyorum haftalik 65 dolar+100 dolar depozito.
Dedigim gibi hosteldan bozma; benden once odada kalan zannedersem televizyon, klima hatta duvardaki resmi bile alip goturmus. Eski klimanin yerine daha kucuk bi klima koymuslar, kenarinda da her turlu haseratin gecebilecegi bi delik birakmislar. Araknafobyam var ve geceleri nasi uyudugumu bi de bana sorun.
Ve bu yer Kalahariden biraz uzak, dun yola ciktim tahminen ne kadar uzaktir diye(bi harita var elimde, o olmasa ben de olmazdim herhalde simdi) yari yola vardigimda bi saattir yuruyodum yani yuruyerek 2 saat falan surecek ve anayoldan (highway diyolar) gitmek zorunda kalicam. Ki Sara Hanimin oryantasyon icin Sali sabah 9da Kalahariye cagirdigini da dusunursek yuruyerek gitmek biraz zor olucak. O yuzden birazdan cikip bisiklet satin almaya gidicem.
Yalniz basimayim, bi an once cikin gelin kafayi yiyicem burda. Herkes yalniz takildigimi gorunce what an adventure diyo, istemiyom adventure falan, bi suru sey geldi basima zaten.. :(
Ne zaman geliyosunuz?
|
| Yukarı Dön |
|
| |
umut Üye

|
| Gönderen: 18-Haziran-2007 Saat 20:30 | Kayıtlı IP
|
|
|
ahanda ben aynı şeyleri yaşamıştım ben geçen sene :) kardeş 2 3günün var alışırsın :) bisiklet şart:)
|
| Yukarı Dön |
|
| |
daisy Yeni Üye

|
| Gönderen: 19-Haziran-2007 Saat 06:01 | Kayıtlı IP
|
|
|
subliminal yerinde olsam ki olmayi isterdim hic te sikayet etmezdim halimden... nie dersen seninle birlikte orda caliscak bi suru insan olcak turkiye den... ben de wisconsindeim ama daha hic ayni dili konustuum birileriyle karsilasamadim ama herseye ragmen burda olmak cok guzel butun zorluklari we iskenceleriyle gercekten yasamaya deger bi macera... tadini cikarmaliyiz bence sonuna kadar 
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ozgesi Yeni Üye

|
| Gönderen: 20-Haziran-2007 Saat 16:49 | Kayıtlı IP
|
|
|
cok cok cok cok uzuldum sublımınall..... ama aynı çileye bende kendımıhazırlıyroum.. son 4 gunum kaldı sonrasında oradayımmm...
bu arada dasıy galıba ıhc aynı dılı konusan arkadalsa denk gelmemıssın* sen neredesın de bu olmadı? bene sanslısın !! ıyı bır pratık deneyımı yasıyordun dmektır.. buda benım ıstegımdı:)
herkesınbeklentılerı farklı ama u cıleyı ve mutluugu yasmayaa degerrr...
__________________ özge
|
| Yukarı Dön |
|
| |
pamuk Yeni Üye

|
| Gönderen: 20-Haziran-2007 Saat 20:40 | Kayıtlı IP
|
|
|
cok uzuldum sublımınall..... cuma bınıorum ucaga.. konaklama :( kotu olmuss yaa:(:( off napcaz.. bende bugun advısle konustum ama.. gıtmeden ayarlaa dıoolar. baska bısı demıolar:(
|
| Yukarı Dön |
|
| |
subliminal Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 21-Haziran-2007 Saat 03:11 | Kayıtlı IP
|
|
|
Takdiri ilahi ki o mesaji yazip kutuphaneden ciktiktan sonra 6 Turkle birden karsilastim, ikisiyle de ayni odada kaliyorum su an.
Aslinda belki de yalniz olmak daha iyi olurdu, basinizin cidden caresine bakmayi ogreniyosunuz; tecrube yani. Buraya gelin hele de zaten dogru karari verirsiniz.
Daisy bu arada sen nerde kaliyosun? Istersen atlar geliriz hemen.
Bi toplanabilsek.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
mydanos Yeni Üye

|
| Gönderen: 21-Haziran-2007 Saat 15:00 | Kayıtlı IP
|
|
|
bende wısconsın dells theme park gelcem engec 3 temmusda orda olurum.bnmde ılk amerıka tecrubem olucak ama.orda kalcak yerı ayarladıklarını sanıodum ole dıılmı?
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ozgesi Yeni Üye

|
| Gönderen: 21-Haziran-2007 Saat 18:37 | Kayıtlı IP
|
|
|
mydanoss bazısı ayarlıyor bazısı ayarlamıyor advis se firmn biraz zor:)
ama calsıtıgın yere baglı sen baglı oldugun firmayla iletişime gec ve sor...
konaklamnı onlar mı ayarlıyor sen mı saglıyorsun dıye?
hoscakal kolay gelsın son 3 gunum pazartesı chıcagodayım... salı dells te:)
__________________ özge
|
| Yukarı Dön |
|
| |
kalahari Yeni Üye

|
| Gönderen: 01-Temmuz-2007 Saat 07:13 | Kayıtlı IP
|
|
|
biz de kalahari de caliscaz ama konaklama sorunu yuzunden chicagoda mahsur kaldik:) napcaz napmaliyiz?
suanki durum nedir orda bilgilendirebilir misiniz bizi?
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ladybird Yeni Üye

|
| Gönderen: 27-Eylül-2007 Saat 16:50 | Kayıtlı IP
|
|
|
:) okuduklarıma nedense hiç şaşırmıorum. wisconsin dells te olan türklerin hepsi nerdeyse aynı şirkettendi.. o şirkete ne kadr küfredlse azdr herhlde...
sağsalim döndğüme hala inanmıorum. benim başıma gelenler kimsenin başına gelmemştr. ilk gittğimde nerdeyse bi otelin bodrumunda böcüklern arasında kalıcaktım . ki ona bile razydım çünkü kalıcak yer bulmk imknsz.hele kalaharide çalşnlar içn ölüm!! çok uzak..öyle bi yere yapmşlarki maşallah biskletle 1 saatte gidp 1 saatte döndğümü bilirm. cehennem gibi bi yazdı=) köpek gibi çalştık. YENİ GİDCK OLAN ARKADŞLARA ,göller yöresini işrtlemyn. ama herşey rağmn wisconsin dells olursa sakın kalaharide çalşmayın ,para alırken çok sorun yaşadım.üstelk işinz housekeeper oluck derlerse ,hiç gitmeyin daha iyi;) son olark vize reddinde paranın tamamı iade dio ,fakat arkdşm güvenlk sorştrmasına takıldı, vizesi hala çıkmadı ,dolysyla gelemedi bnmle. şimdi şirketten parasını almk istyo fakat 1200 $ dan sadece 800ünü vercklermiş;)
|
| Yukarı Dön |
|
| |
canselcuk Yeni Üye

|
| Gönderen: 28-Eylül-2007 Saat 14:38 | Kayıtlı IP
|
|
|
bende wisconsin dellsteydim bu yaz mc donaldsta calistim yaz boyunca kopek gibi calistik bir yaz boyuncaa.... ve cok zor birsey hicte kolay degil anlicaniz.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
memo20 Yeni Üye

|
| Gönderen: 19-Mayıs-2009 Saat 13:46 | Kayıtlı IP
|
|
|
arkadaslar bizde bi grup olarak kalahari de çalısmaya gidicegiz daha önce giden arkadasların tavsiyelerini bekliyoruz burdan anladıgımız kadarıyla berbat bir yermiş sanırım kalahari bu konuda daha önce gidenler bizi bilgilendirse sevinirim
|
| Yukarı Dön |
|
| |
maniac Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 01-Temmuz-2009 Saat 21:12 | Kayıtlı IP
|
|
|
ladybird Yazdı:
|
:) okuduklarıma nedense hiç şaşırmıorum. wisconsin dells te olan türklerin hepsi nerdeyse aynı şirkettendi.. o şirkete ne kadr küfredlse azdr herhlde...
sağsalim döndğüme hala inanmıorum. benim başıma gelenler kimsenin başına gelmemştr. ilk gittğimde nerdeyse bi otelin bodrumunda böcüklern arasında kalıcaktım . ki ona bile razydım çünkü kalıcak yer bulmk imknsz.hele kalaharide çalşnlar içn ölüm!! çok uzak..öyle bi yere yapmşlarki maşallah biskletle 1 saatte gidp 1 saatte döndğümü bilirm. cehennem gibi bi yazdı=) köpek gibi çalştık. YENİ GİDCK OLAN ARKADŞLARA ,göller yöresini işrtlemyn. ama herşey rağmn wisconsin dells olursa sakın kalaharide çalşmayın ,para alırken çok sorun yaşadım.üstelk işinz housekeeper oluck derlerse ,hiç gitmeyin daha iyi;) son olark vize reddinde paranın tamamı iade dio ,fakat arkdşm güvenlk sorştrmasına takıldı, vizesi hala çıkmadı ,dolysyla gelemedi bnmle. şimdi şirketten parasını almk istyo fakat 1200 $ dan sadece 800ünü vercklermiş;)
|
|
|
bakın oldukça net söylüyorum bana bir firma böyle yapacak böyle davranacak yemin ediyorum o firmayı tüm türkiye'ye bayrak ederim. vizeye gideceğim ABD den dolayı güvenlik soruşturmasına takılcam ve firma benim paramdan 400 dolar sebebsiz kesecek. kusura bakmayın ama saf olmayın ananızın babanızın hakkını 2-3 şerefsize yedirtmeyim derim. bu durumu her yere yaz... adını da açık açım yaz işte bunun adı dolandırıcılıktır
__________________ http://www.facebook.com/group.php?gid=97118093200
|
| Yukarı Dön |
|
| |
eugras Yeni Üye

|
| Gönderen: 31-Mayıs-2010 Saat 01:23 | Kayıtlı IP
|
|
|
arkadaşlar haziran 9-10 gibi kalahari de lifeguard olarak işe başlıcam daha önce kalahari de çalışmış olanlar yada bu sene çalışacak olanlar varsa kontağa geçebilirz
|
| Yukarı Dön |
|
| |