| Yazanlarda |
|
subliminal Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 27-Mayıs-2007 Saat 21:22 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhaba arkadaşlar, şirketimin bana bulduğu iş işte housekeepinglik.
Bu iş hakkında bi bilgisi olan, aynı işi yapmış ya da yapacak olan arkadaşlar var mıdır acaba?
|
| Yukarı Dön |
|
| |
elife Yeni Üye

|
| Gönderen: 07-Haziran-2007 Saat 22:23 | Kayıtlı IP
|
|
|
hiç bir fikrim yok aynı şeyiii bana da söylemişlerdi heralde mutfak işleri yada oda bakımı falan:)bilmiyorum ama
__________________ spor yap mutlu ol:)
|
| Yukarı Dön |
|
| |
seymusumm Üye

|
| Gönderen: 08-Haziran-2007 Saat 20:59 | Kayıtlı IP
|
|
|
housekeeper adinda bi baslik var zaten forumda baslik acmadan once azcik dikkat edersen bulurdun neysee bu housekeeper olayinda dilini ingilizceni pek gelistirme firsati bulamazsin cunku genellikle otellerde oda bosken gider temizlik yaparsin bahsis birakmis olurlar genelde onu alir cikarsin ama insan yuzu gormessin pek ingilizce seviyesi cok ii olmayan arkadaslara sirketler onerir genelde bu tip pozisyonu bole iste sen yine de diger basligi ara bul detayli bilgi alirsin
|
| Yukarı Dön |
|
| |
subliminal Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 10-Haziran-2007 Saat 02:57 | Kayıtlı IP
|
|
|
Mesaj yazmadan önce azcık dikkat etseydin benim konuyu o arkadaştan daha önce açtığımı farkederdin. Neyse, yine de sağol. Diyeyim..
|
| Yukarı Dön |
|
| |
seymusumm Üye

|
| Gönderen: 10-Haziran-2007 Saat 10:40 | Kayıtlı IP
|
|
|
kusura bakma o zaman ne diyim
|
| Yukarı Dön |
|
| |
subliminal Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 10-Haziran-2007 Saat 15:40 | Kayıtlı IP
|
|
|
Ne yazmışım öle yaw. Hafif kafam iyiydi galiba dün akşam, sen kusura bakma.;)
|
| Yukarı Dön |
|
| |
seymusumm Üye

|
| Gönderen: 10-Haziran-2007 Saat 18:03 | Kayıtlı IP
|
|
|
subliminal Yazdı:
Ne yazmışım öle yaw. Hafif kafam iyiydi galiba dün akşam, sen kusura bakma.;)
|
|
|
yok yaa o nasi soz sen kusura bakma:))))
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ykorkusuz Yeni Üye

|
| Gönderen: 27-Kasım-2007 Saat 17:44 | Kayıtlı IP
|
|
|
benim bi arkadaşım da gitti ne adam wat a bile gitneyin diyo.çocuk çarşaf falan değiştirceini sanıyodu.ama orda odaların tuvaletini banyosunu herşeyini temizliyosun.çocuk b.k temizledim geldim diyodu
|
| Yukarı Dön |
|
| |
sssinan Üye

|
| Gönderen: 29-Kasım-2007 Saat 15:59 | Kayıtlı IP
|
|
|
yaa giderken kendinizi bence herseye yapmaya hazır olun. sonucta burdan ben asci olcam diye hazırlar da mutfakta bulasıkcıya ihtiyac oldugunda bulasık yıkarsanız uzulmeyin... bence cercevenizi genis tutun. ben su isi yapıyorum, bu isi yapmam diye kendinizi kapatırsanız gittiginizden tat alamazsınız, sıkıntı ceker, amerikanın guzelliklerini goremezsiniz...
|
| Yukarı Dön |
|
| |
baboli32 Yeni Üye

|
| Gönderen: 06-Ocak-2008 Saat 02:10 | Kayıtlı IP
|
|
|
arkadaşlar bu iş hakkında daha geniş bir bilgisi olan var mı ya da daha önceden bu işi yapmış olan? yani bahşiş olayı falan nasıl oluyor? ben housekeeper olacam eğer vize alabilirsem :P çok yorucu ve sıkıcı bir iş olduğu söyleniyor. saati 8,25 dolar ve eğer bahşiş oluyorsa orda kazanacağım para benim gezmeme ve alışveriş (elektronik) yapmama yeter mi? yardımcı olan olursa sevinirim.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
levent isbilen Yeni Üye

|
| Gönderen: 13-Ocak-2008 Saat 12:30 | Kayıtlı IP
|
|
|
hocam işte bahşiş olacagını sanmıyorum cunku kimse yokken odada temizlik yapıosun. sunu da unutma herkes aynı titizlikte degil. musterinin kopegi kedisi varsa her yere pislemiş olabilio bunuda temizlemek senin gorevin oluo. bu gibi durumları da goz onunde bulundur derim:) iyi eglenceler
|
| Yukarı Dön |
|
| |
editör Yönetici Grubu

|
| Gönderen: 14-Ocak-2008 Saat 00:46 | Kayıtlı IP
|
|
|
baboli32 Yazdı:
| arkadaşlar bu iş hakkında daha geniş bir bilgisi olan var mı ya da daha önceden bu işi yapmış olan? yani bahşiş olayı falan nasıl oluyor? ben housekeeper olacam eğer vize alabilirsem :P çok yorucu ve sıkıcı bir iş olduğu söyleniyor. saati 8,25 dolar ve eğer bahşiş oluyorsa orda kazanacağım para benim gezmeme ve alışveriş (elektronik) yapmama yeter mi? yardımcı olan olursa sevinirim. |
|
|
Türk Öğrencilerin çoğunluğu ben housekeep olmam der. ama gel görki çoğu ikinci iş olarak yapamaya can atar. Eee paraya ihtiyaç varsa iş farketmez. Harcamanı ayarlarsan sanırım herşeye yeter paran...
__________________ Her Türlü Sorun İçin Destek MSN Hattı : info@workandtravelturkey.com
|
| Yukarı Dön |
|
| |
eriador Yeni Üye

|
| Gönderen: 26-Ocak-2008 Saat 03:22 | Kayıtlı IP
|
|
|
house keeper lıkta bahşiş olmaz. hatta adam, sabah uykudan uyandırdığın için, bi yeri iyi temizleyemediğin için sana bağırır çağırır, müşterinin bi şeyi kaybolunca sorulacak, suçlanacak ilk kişi sen olursun vs. türkler için söylemiyorum fakat eski sovyet ülkelerinden gelenler için bu konuda da haksız sayılmazlar.
adam bir şeyini unutur sonra tekrar arayıp sormaz, sen onu bahşiş kabul edersin bahşiş olayı budur. duyduğuma göre ayakkabılar, ipod lar vs benzeri tipte eşyaları bahşiş olarak alan arkadaşlar olmuş
bununla beraber önermeyeceğim bir iş şeçimi. iş sadece tuvalet temizlemekle bitmiyor. bir keresinde kaldığım otelde odamı değiştirmek istemiştim ve otel sahibi de bana yeni boşaltılmış temizlenmemiş bir odayı göstermişti. durum faciaydı. özür dileyerek söylüyorum -ama bilmenizde yarar var çünkü bunlarla karşılaşacaksınız- kullanılmış en az 10 tane prezervatif, pislikten gözükmeyen bir tuvalet, çöplükler vs.
her zaman böyle olacak değil tabiki arkadaşlar. bunlar en kötü yanı. bilseniz iyi olur. en azından sürpriz olmaz.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
serap3535 Yeni Üye

|
| Gönderen: 02-Nisan-2008 Saat 18:57 | Kayıtlı IP
|
|
|
arkadaslar işi doğru dürüst bılmeden atıp tutmussunuz..sacma sapan bır suru sey yazmıssınız..ne kadar komıksınız ya.... kusura bakmayın ama gercekten komıksınız...adı uzerınde evt tabııı temızlık yapacaksınız ama kedı kopek temızlıgı degıl arkadaslar...bunları soyleyen arkadaslar kusura bakmayın ama cok gerı kalmıssınız bazı seylerden..ayrıca bu meslegı yapamak ıcın universıte okunuyo arkadaslar.ben turızm otel işletmecılıgı mezunuym ve aynı zamnda bır maıd olarak calışıyorum...sızın anlayacagınız dılde hausekepenk olarak.ve 5 yıldır bu işi yapaıyorum..sevebılen ve yukselmek ısteyen bırı ıcın zevklı bır mesle....bunuda unutmayın.ve her onune gelende hause kepeng olamıyo canım arkadasım...bunuda unutma....
|
| Yukarı Dön |
|
| |
serap3535 Yeni Üye

|
| Gönderen: 02-Nisan-2008 Saat 18:59 | Kayıtlı IP
|
|
|
bu arada hausekeper tabıı bahsıs almaz arkadasım o oda temızleyen degıl elemanları ve kat hızmetlerını yoneten kısıdır...hausekeepeng bahsıs alır ve o oda temızleyen kısıdır.once neyın ne oldugunu bır ogren ondan sonra cevap yaz
|
| Yukarı Dön |
|
| |
editör Yönetici Grubu

|
| Gönderen: 06-Nisan-2008 Saat 00:33 | Kayıtlı IP
|
|
|
house keeper larda bal gibi bahşiş alabilir. bence sallamayın lütfen...
__________________ Her Türlü Sorun İçin Destek MSN Hattı : info@workandtravelturkey.com
|
| Yukarı Dön |
|
| |
subliminal Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 28-Nisan-2008 Saat 01:22 | Kayıtlı IP
|
|
|
Günde 10 20 dolar arası bahşiş bulunabiliyor, tabi hotelden motele de değişebilir bu durum. Ama öyle tuvalettir banyodur temizleme olayını küçümseyen arkadaşları evlerinde görmek isterim bir de. Her ne kadar temizlik olayını başkaları için yapıyor olsanız da, atılıp tutulamadığı gibi olduk olmadık şeyler temizleme olayı yok. Bir arkadaşın dediği gibi de, orda paranın tadını alıp housekeeper olarak 2. bi iş bulmak istenmesi yüksek ihtimal. Her meslek de kutsaldır deyip sonuçlandırayım.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
kremkaramel Yeni Üye

|
| Gönderen: 18-Ağustos-2008 Saat 18:53 | Kayıtlı IP
|
|
|
ya arkadaşlar ;bu temizlik işini yaparken bi takım ekipman ve temizlik malzemesi kullanılıyodur mutlaka..eldiven , fırça, çamaşır suyu falan...filan...ve ikinci bi iş olarak yapabilme olasılığıda daha yüksek gibi geliyo bana...ama tabi temizlediğin odada bişi kaybolsa sorumlu tutulacak ilk kişinin housekeeper olması da biraz düşündürüyo...
|
| Yukarı Dön |
|
| |
mabayrak Yeni Üye

|
| Gönderen: 11-Şubat-2009 Saat 20:48 | Kayıtlı IP
|
|
|
serap3535 Yazdı:
| bu arada hausekeper tabıı bahsıs almaz arkadasım o oda temızleyen degıl elemanları ve kat hızmetlerını yoneten kısıdır...hausekeepeng bahsıs alır ve o oda temızleyen kısıdır.once neyın ne oldugunu bır ogren ondan sonra cevap yaz |
|
|
Konuyla direk alakalı degılım ama yazılanları gorunce cevap vermeden duramadım. 3 senedir Virginia Beach sahilinde bisiklet kiralama sirketinde calısıyorum ve standlarımız otellerın onunde kurulu.. bu yuzden konuyla dolaylı olarak alakalıyım. arkadasın ''hausekeper'' diye tanımladıgı sey housekeeper olması gerekiyor ki bu da oda ve genel temizlikten sorumlu calısanlara verilen ad. yine arkadasın bahsettigi ''hausekeepeng'' dedigi sey ise housekeeping olmalı, bu da bahsettigimiz isin tanımı. yani yapılan is housekeeping, yapan kisi ise housekeeper.. arkadasın bu kadar yanlıs bilgiyle nasıl bu kadar heyecanlandıgına anlam veremedim..
|
| Yukarı Dön |
|
| |
melih89 Yeni Üye

|
| Gönderen: 12-Temmuz-2009 Saat 21:04 | Kayıtlı IP
|
|
|
gelecek yaz hausekeper olarak amerikaya gitmek istiyorum.acaba geriye kalan zamanda 2. bi is bulabilirmiyim??
|
| Yukarı Dön |
|
| |
angaralı Yeni Üye

Kayıt Tarihi: 11-Ocak-2007 Ülke: Birleşik Devletler Gönderilenler: 38
|
| Gönderen: 30-Temmuz-2009 Saat 14:51 | Kayıtlı IP
|
|
|
neden temizlikçi olmak istiosun hacı ?
|
| Yukarı Dön |
|
| |
hkozhur Yeni Üye

|
| Gönderen: 17-Eylül-2009 Saat 11:05 | Kayıtlı IP
|
|
|
Arkadaşlar ben uzun yıllar HOUSEKEEPING departmanında çalışmış biriyim.
Housekeeping departmanın adıdır.
Housekeeper departman müdürünün pozisyon adıdır.
Asistan housekeeper müdürün yardımcısıdır.
Floor Supervisor kat şefidir.
Maid odaları temizleyen kişidir. (Erkekler için Vale kullanılır.) Bazı yerlerde vale ismi temiz kirli eşyaları taşıyanlara verilir.
Odada yatak üzerine bırakılan para, tualet masasının üzerine açılan para ve kül tablası üzerine konulan para bahşiştir. Bazı değişik milletlerden insanlar bahşişi yatak içi yastık içine dahi koyar. Amaç bellboy yada minibarın maidin bahşişini almasını önlemektir. Almanlar hollandalılar japonlar bunlara dikkat eder.
Bu departmanda çalışıyorsanız koşulsuz bir temizlik işi yapmayı taahhüt edersiniz. Amerikada çalışacaksanız ... ki ben oradaki otellerin yıldız sayısını bilmem. Yıldızlı bir otelde ise en az 3 yıldızlı bir otelde çalışın derim. Yıldız sayısının yüksek olması otel kalite ve standartlarının olması demektir.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
n!san Yeni Üye

|
| Gönderen: 08-Ekim-2009 Saat 18:34 | Kayıtlı IP
|
|
|
mrb
para kazanmak istiyorsanız gidin derim.ben 20 odalık küçük bir otelde çalıştım saati 8$ ve bahşiş ti. akşam 4e kdr bu işi yapıp kendime kendi çabamla 2. iş buldum.akşam 10 a kdr da orada çalışıyordum.3 ay böyle çalışarak ve dilimi geliştirerek geçti.travel kısmı benim için çok güzeldi.
sonuçta bu bir WORK & TRAVEL programı yani sadece gezmek için gitmiyoruz.yani kimse 5yıldızlı otellerde konaklayıp çalışabileceğini düşünüp kendini kandırmasın çnkü sonra hüsran oluyor ve gerçekten danışmanlık veren iyi firmalarda zan altında kalıyorlar.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ydnaa Yeni Üye

|
| Gönderen: 15-Kasım-2009 Saat 17:39 | Kayıtlı IP
|
|
|
slm herkese 2010 wat programıyla abd ye gitmek için şirketle anlaştım ancak housekeping işi için güvenilir bi eyalet pensilvanya harici bilmiyorm.eyaletlerle ilgii bilgisi olan arkadaşlar bildiklerni paylaşırmısnz lütfen??
|
| Yukarı Dön |
|
| |
editör Yönetici Grubu

|
| Gönderen: 06-Aralık-2009 Saat 02:36 | Kayıtlı IP
|
|
|
ydnaa Yazdı:
|
slm herkese 2010 wat programıyla abd ye gitmek için şirketle anlaştım ancak housekeping işi için güvenilir bi eyalet pensilvanya harici bilmiyorm.eyaletlerle ilgii bilgisi olan arkadaşlar bildiklerni paylaşırmısnz lütfen??
|
|
|
housekeeping için bu kadar istekli birileri ilkkez görüyorum :)
FL, CA, MI, NJ, NY ... ama en önemlisi 5 yılızlı otelleri tercih edin derim.
|
| Yukarı Dön |
|
| |