Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Sorularla Work and Travel
 Work and Travel Turkey Forumları : Sorularla Work and Travel
Konu Konu: Ücretsiz Pasaport Almak Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazanlarda
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
subliminal
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Ülke: Türkiye
Gönderilenler: 120
Gönderen: 05-Nisan-2007 Saat 21:09 | Kayıtlı IP Alıntı subliminal

Bugün gittim emniyet müdürlüğüne, dedim üniversitemi uyarmışsınız belge vermemesi konusunda, niye uyardınız acaba dedim. Bayan polis diğerlerine "biz uyarı gönderdik mi üniversiteye" diye, "hayır öyle bir uyarıda bulunmadık dediler, zaten genelge olduğu için belgeyi vermek zorundalar, öğrenciler halen geiyolar bize belgeyle birlikte" dediler.

Ardından yine fakülte sekreterliğine gittim.

- "Merhaba yine ben, dün demiştiniz de ben bugün emniyet müdürlüğüne gittim niye üniversiteme belge vermemeleri konusunda uyardınız diye sordum; bana öyle bi uyarıda bulunmadıklarını ve belgeyi vermek mecburiyetinde olduğunuzu söylediler"

- "......"

"Yani genelge olduğu için mecbur olduğunuzu söylediler."

"Öyle bi mecburiyetimiz olduğuna dair bi belge getirsene sen onlardan bi"

" "Peki yine vermezlerse belgeyi hani yazılı bi kağıt falan verir misiniz" diye sordum ama kağıda gerek yok onlar vermek zorundalar o belgeyi, sen onlara öle söyle dediler"

"Hem öyle diyolar hem de öğrenci işlerini arıyolar"

"E peki şimdi nolcak?"

"O zaman dilekçeni ver yazı işlerine cevabı beklersin."

...Bekliycem de ve beleyi alamazsam Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet edicem.

Arkadaşlar benle aynı durumda olanlar varsa hakkınızı arayın, para cidden önemli olmamalı, paradan daha değerli şeyler olduğunu anlıyorum yavaş yavaş.

Yukarı Dön Göster subliminal's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: subliminal

fly away
Üye
Üye
Simge

Ülke: Turkiye
Gönderilenler: 41
Gönderen: 10-Nisan-2007 Saat 22:06 | Kayıtlı IP Alıntı fly away

Ben de Marmara Üniversitesi'ne gittim.Öğrenci işlerindeki kadına yurtdışı çıkış harcı için değil pasaport için istediğimi anlatamadım bir türlü.Kadın hala bana o para 15 ytl ye indi diyor.Elimde örnekte vardı onu gösterdim.15 gün önce falan çıktı bu dedi bana.Emniyete gittim yok tabi öyle birşey.Emniyetin telini aldım.Cuma tekrar gideceğim.İnada bindi alacağım o yazıyı.Ne insanlar yaw.Kadın gitti bölüm sekreterini de ikna etti 15 gün önce çıkan bir kanun olduğuna.Tabi beni içeriye sokmadı konuşurlarken.Halbuki baksalar emniyetin sitesine.Orada yazılı herşey.Neyse arkadaşlar yılmayın.Alınacak bu belgeler.Önemli olan para değil artık.Bu memlekette haklarımızı bıraka bıraka bu hale geldik.

Devlet bize bu hakkı vermiş.Olmadı Resmi gazetede yazı var.İndirin onu alın çıktısını öyle gidin.Ben çok darda kalırsam öyle yapacağım.

Herkese kolay gelsin..

Yukarı Dön Göster fly away's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: fly away

subliminal
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderen: 10-Nisan-2007 Saat 22:29 | Kayıtlı IP Alıntı subliminal

fly away arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Hak verilmiyor artık alınmadıkça..

fly away
Üye
Üye
Simge

Gönderen: 11-Nisan-2007 Saat 16:57 | Kayıtlı IP Alıntı fly away

bugün yine gittim okula.Direkt bölüm sekreterine çıktım.İstediğimin pasaport harç belgesi olduğunu söyledim,yurtdışı çıkış harcı değil.Söylediklerini aynen yazıyorum arkadaşlar:1-Onun adı zaten yurtdışı çıkış harcı olarak geçiyor.2-Emniyet 2 hafta önce bizi aradı öğrencilere bu belgeyi vermememizi iletti.3-Emniyet ten bu yazıyı istediklerine dair yazı getir o zaman.4-Dha çnce de gelen arkadaş oldu bir tane.Cuma günü birine vermişitk yazıyı o arada söylediler vermeyin diye . O öğrenci pazartesi gelmişti,alamadı.Ona da yazı getir dedik getiremedi.Şimdiii ne yaptım ben peki?Emniyet Müdürlüğü ne gittim.Oradaki memuröncelikle okul tarafından mı gönderiliyorsun dedi.Hayır dedim.O zaman vermez dedi.Ben de onlar daha önce vermişler de siz tel açınca artık vermiyorlarmış dedim.Yani sorun bu programın kültürel program olduğna inanmamaları değil dedim.Memur da bana Emniyet in asla okulla bu şekilde muhatap olmayacağını,ancak Bakanlığın yazı yazabileceğini.Zaten böyle bir durumda Emniyet i de bilgilendireceğini söyledi.Yani bakar mısınız utanmadan yalan söylüyorlar okuldan.Aslında sonradan aklıma geldi.Siz benden yazı istiyorsunuz madem siz de Emniyet ten gelen size gelen yazıyı gösterin demek.Tabi Emniyet vermiyor öyle bir yazı arkadaşlar.Peki ne yapacağım.Eh artık kendileri kaşındı.Muhatap olarak Emniyet i alacaklar karşılarına bundan sonra.Ben olsam Emniyet hakkında yalan söyledikleri için dava açardım ya neyse,onlar bilir gerisini.Uzun oldu ama paylaşam gerektiğini düşündüm.Git gel o paradan fazla bile tutsa harçsız alacağım pasaportumu.Zorla geri dönme diyorlar insana.Gelişmeleri paylaşalım arkadaşlar.Herkese kolay gelsin..

subliminal
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderen: 11-Nisan-2007 Saat 17:13 | Kayıtlı IP Alıntı subliminal

Sen hangi ünidesin? Aynıları benim başıma da geldi de?

fly away
Üye
Üye
Simge

Gönderen: 11-Nisan-2007 Saat 17:18 | Kayıtlı IP Alıntı fly away

Marmara..Bende okuyunca yazdıklarını dedim aslında bahsi geçen arkadaş mı acaba diye?

fly away
Üye
Üye
Simge

Gönderen: 11-Nisan-2007 Saat 17:53 | Kayıtlı IP Alıntı fly away

Bir de tabi bana danışmanlşık firmasında verilen evrakta süre belirtilmiş,şu şu tarihler arası diye.Eğer okul o süreyi belirtirse yazısında ve Emniyette 6 aylık pasaport vermeye kalkarsa bir de onunla uğraşacağız kiii deliririm herhalde.Neyse şu belgeyi alayım da artık yalvarırım polis amcalara.

elysion
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 16
Gönderen: 11-Nisan-2007 Saat 22:30 | Kayıtlı IP Alıntı elysion

Ben 1 yıllık pasaport aldım.ama ne kadarlık almamız gerekiyo bi bilgim yok.bi aydınlatırsa bilen arkadaslar sevinirim..
Yukarı Dön Göster elysion's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: elysion

explorer
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 236
Gönderen: 11-Nisan-2007 Saat 23:40 | Kayıtlı IP Alıntı explorer

Bizi ülkemizden böyle böyle soğuttular arkadaşlar.

Bürokrasi in Turkey

Yukarı Dön Göster explorer's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: explorer

subliminal
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderen: 12-Nisan-2007 Saat 01:35 | Kayıtlı IP Alıntı subliminal

Aynen.

Ama düşünüyom da böyle yapmaları iyi oldu belki de; en azından yola gelir olduklarını öğrendik, bundan sonrası da gelir zaten.

izmirege
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Ülke: Amerikan Samoa
Gönderilenler: 509
Gönderen: 12-Nisan-2007 Saat 02:09 | Kayıtlı IP Alıntı izmirege

elysion Yazdı:
Ben 1 yıllık pasaport aldım.ama ne kadarlık almamız gerekiyo bi bilgim yok.bi aydınlatırsa bilen arkadaslar sevinirim..
yetiyo tabiki zaten yaz tatiline alt tarafı 4 aylık bir vize alcan
Yukarı Dön Göster izmirege's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: izmirege

izmirege
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Ülke: Amerikan Samoa
Gönderilenler: 509
Gönderen: 12-Nisan-2007 Saat 02:10 | Kayıtlı IP Alıntı izmirege

ankaraya resmi bir dilekçe gönderin onlarda müfettiş yollasın bak bakalm neler oluyo
Yukarı Dön Göster izmirege's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: izmirege

fly away
Üye
Üye
Simge

Gönderen: 12-Nisan-2007 Saat 16:58 | Kayıtlı IP Alıntı fly away

Evet arkadaşlar isteyenler Marmara Üniversitesi'nden gidip alsınlar belgelerini.Ben evraklarımı teslim ettim(danışmanlık firmasından aldığım dilekçe+okuldan bilgi isteme formu+danışmanlık firmasından aldığım bir önceki seneye ait örnek belge) yarın alırım inşallah.Sekreter Hanım: "Aa pasaport harcı için istiyormuşsun sen benim dediğim yurt dışı çıkış harcıydııı." dedei bana cevap olarak.Önceden ne dediğini geçmiş yazılardan okuyabilirsiniz.Artık söyleyecek sözüm kalmadı bunlara.Demekki illlaki dürtmek gerekiyor birilerini.Yaşasın Emniyet , polis amcalar diyorum.Sizin de böyle saçma gerekçelerle belgeyi vermeyen öğrenci işleriniz varsa yapmanız gereken il Emniyet Müdürlüğü'ne ya da İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gitmek ve mağduriyetinizi bir komisere anlatmak.Yalvarın yakarın ; telefon açtırın.(yazı vermiyorlar)Hatta birkaç kişi giderseniz daha etkili inanın.

Okula giderseniz de diyeceğiniz şey şu olsun:"Emniyet'e gittim okulların konu hakkında bilgilendirildiğini söylediler."Bu kadar.

ilhansubasi
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 29
Gönderen: 12-Nisan-2007 Saat 22:21 | Kayıtlı IP Alıntı ilhansubasi

kesinlikle bence herkes bu hakkını sonuna dek aramalı.mesela okul da bana sadece bir yıllık yazmıştı dilekçemi emniyete,uzun günler uğraşıp iki yıllık dilekçe yazdım.ancak polisle uğraşmak o kadar kolay olmadı.okuma yazması olmayan kaba saba onlarca insan tam perişan etti.en sonunda ise kimlik karışıklığını bahane ederek üzerimdeki on kimliğe rağmen gözaltına aldılar,yanlışlık(nasıl bir yanlışlıksa artık...),evet bu kasti yanlış iki günüme mal oldu.demek hak aramak bu kadar zorlarına gidiyor ki böyle yolarla cezalandırıyorlar.neyse en sonunda iki yıllık pasaportumu yine de alabildim.ancak eski pasaportumu cins bir gerekçeyle iptal ettiler ki bu sefer yeni cüzdan almak zorunda kaldım ve 75 ytl ödedim onlara.ama onun da altında kalmayıp içişleri bakanlığına dilekçe yolayıp durumu anlattım. o 75 ytl yi gerialdım.

özetle bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça zulme mahkumdurlar.

seiko
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 9
Gönderen: 22-Mayıs-2007 Saat 01:51 | Kayıtlı IP Alıntı seiko

bn uludagda okuyorm, bizim okul nisan basina kadar verdik dedi dekandan onayli begeyi ancak ondan soona wat programi okulla alakasi olan bi olay degil diye vermediler bana, bazi universiteler vermiyomus wat programi icin bu belgeyi die duydum. zaten ben bu is icin baya bi gittim geldim arkadaslar anlatmis ama yine de pek anlamadim dogrusu nasil aldiklarini ama nyse arkadasin dedigine katiliyorum bn de o kadar ugrastim ama alamadim ya katil olacaktim ya da delirecektim. eger alan varsa bizim universiteden bnden soona bu belgeyi, alllah belasini versin verenlerin onlardan ciksin isallah param bnm kat kat. geri zekalilar amerikaya gidiyoz die ve de para kendi ceplerinden cikmio diye iice zengin zannediyolar bizi. amerikaya 100 dolar eksik gidicm onlar yuzunden, emegi gecen herkese sevgimi ilettim zaten cok çınlıyodur eminim kulakları 

subliminal
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderen: 24-Mayıs-2007 Saat 01:26 | Kayıtlı IP Alıntı subliminal

Aynı şeyler ben dahil pekçok kişinin başına geldi başından geçti falan ve üsteleyerek aldık belgeleri; prosedür tüm ünilerde aynı ve geçerli olduğu için üstüne gitseydin sen de alırdın bence ama neyse olan olmuş artık.

Hayır, onlara değil gece rahat uyuyamayan annelerine yanarım.

Ne diyelim:

Burası Türkiye.

marfatih
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Gönderen: 04-Aralık-2007 Saat 21:25 | Kayıtlı IP Alıntı marfatih

arkadaşlar şimdi bu pasaport muafiyet dilekçelerini doldururken çıkış nedenine kültürel gezi yazmamız gerekiyomu bir diğer soruda çıkış tarihine 2 yıllık almak için ne yazmamız gerekiyor yardımlar için teşekkürler

Yukarı Dön Göster marfatih's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: marfatih

sssinan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 52
Gönderen: 05-Aralık-2007 Saat 11:34 | Kayıtlı IP Alıntı sssinan

çıkış nedeni için kültürel öğrenci programı  yazman yeterli olacaktır...
Yukarı Dön Göster sssinan's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: sssinan

ozlammm
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 7
Gönderen: 05-Aralık-2007 Saat 13:58 | Kayıtlı IP Alıntı ozlammm

selam millet marmara univ. harcsiz pasaport icin belge vermemk icin ellerinden geleni yapiyor aslinda vermek zorunda ve en az 1 yillik pasaport almaniz gerekli zaen sadece 70 ytl cuzdan bedelinden baska para odemiyorsunuz.
Yukarı Dön Göster ozlammm's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ozlammm

editör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 1743
Gönderen: 25-Aralık-2007 Saat 23:28 | Kayıtlı IP Alıntı editör

ozlammm Yazdı:
selam millet marmara univ. harcsiz pasaport icin belge vermemk icin ellerinden geleni yapiyor aslinda vermek zorunda ve en az 1 yillik pasaport almaniz gerekli zaen sadece 70 ytl cuzdan bedelinden baska para odemiyorsunuz.

İYİ DÖVELİM ONLARI O ZAMAN :) ALAN ALIYOR... AKLINI KULLANAN HERKES ALIR...:)

emrektu
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Gönderen: 10-Ocak-2008 Saat 01:18 | Kayıtlı IP Alıntı emrektu

Herkese Mrb..Ben KARADENİZ TEKNİK ÜNİV 3.Sınıf Öğrencisiyim.. İnş Bu Yaz Bu Programla Gitmeyi Düşünüyorum..Ancak Herkesin Olduğu Gibi Benimde Bi Sorum Olcak..Şubat'ta Vize İşlemleri Başlıyo..Ben Firma,Pasaport ve Vize Sıralamasını Nasıl Yapmalıyım..Yani Vize İşlemleri İçin Görüşmeye Gittiğimde Pasaportu Almış,Firmayla Anlaşmış Olmammı Gerekiyoo...Ona Göre Şimdiden Pasaport İşlerimi Haletcem Öğrenci İşlerinden...         ;           ;           ;           ;           ;         CEVAB INIZ İÇİN ŞİMDİDEN TŞK EDERİM..SEVGİLER...
Yukarı Dön Göster emrektu's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: emrektu

editör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 1743
Gönderen: 10-Ocak-2008 Saat 14:33 | Kayıtlı IP Alıntı editör

emrektu Yazdı:
Herkese Mrb..Ben KARADENİZ TEKNİK ÜNİV 3.Sınıf Öğrencisiyim.. İnş Bu Yaz Bu Programla Gitmeyi Düşünüyorum..Ancak Herkesin Olduğu Gibi Benimde Bi Sorum Olcak..Şubat'ta Vize İşlemleri Başlıyo..Ben Firma,Pasaport ve Vize Sıralamasını Nasıl Yapmalıyım..Yani Vize İşlemleri İçin Görüşmeye Gittiğimde Pasaportu Almış,Firmayla Anlaşmış Olmammı Gerekiyoo...Ona Göre Şimdiden Pasaport İşlerimi Haletcem Öğrenci İşlerinden...         ; ;           ; ;           ; ;           ; ;           ; ;         CEVAB INIZ İÇİN ŞİMDİDEN TŞK EDERİM..SEVGİLER...

e tabiki kayıtlı olmanız gerekir. :)

downhill
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 16
Gönderen: 14-Ocak-2008 Saat 18:10 | Kayıtlı IP Alıntı downhill

sıra şu şekilde olmalı bir firmaya gidip başvurunu yap ordan  ve kaydını olmalısın sonra onlar sana gerekli yazıları verip okula yönlendirirler ve okuldan gerekli başvuruyu yapıp emniyete götüreceğin yazıyı alman ve emniyete 80 ytl ile gidip başvurunu yaparsın bu arada iş şeçmen gerekli eğer firman sana bu imkanı sağlıyorsa daha sonra başvuru yaptığın firma sana randevunu alır ve vizeye gidersin. ödemeler firmadan firmaya değişiklik gösterir.
ama önce bir yere başvuru yapıp kayıt olman şart.    
emrektu Yazdı:
Herkese Mrb..Ben KARADENİZ TEKNİK ÜNİV 3.Sınıf Öğrencisiyim.. İnş Bu Yaz Bu Programla Gitmeyi Düşünüyorum..Ancak Herkesin Olduğu Gibi Benimde Bi Sorum Olcak..Şubat'ta Vize İşlemleri Başlıyo..Ben Firma,Pasaport ve Vize Sıralamasını Nasıl Yapmalıyım..Yani Vize İşlemleri İçin Görüşmeye Gittiğimde Pasaportu Almış,Firmayla Anlaşmış Olmammı Gerekiyoo...Ona Göre Şimdiden Pasaport İşlerimi Haletcem Öğrenci İşlerinden...         ; ;           ; ;           ; ;           ; ;           ; ;         CEVAB INIZ İÇİN ŞİMDİDEN TŞK EDERİM..SEVGİLER...
Yukarı Dön Göster downhill's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: downhill

minekou
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 11
Gönderen: 10-Şubat-2008 Saat 15:45 | Kayıtlı IP Alıntı minekou

arkadaslar ben bılmıyordum ve 1 yıllık harç parasını ödedim  parayı geri alma şansım yok heralde :(

maniac
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 210
Gönderen: 12-Şubat-2008 Saat 02:33 | Kayıtlı IP Alıntı maniac

gitti paracıklar 1 bardak su iç kardeş :)
Yukarı Dön Göster maniac's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: maniac Ziyaret maniac's Ana Sayfa

<< 1 2 3 >>

Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazıcı Sürümü Yazıcı Sürümü

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma