| Yazanlarda |
|
editör Yönetici Grubu

|
| Gönderen: 27-Kasım-2006 Saat 15:17 | Kayıtlı IP
|
|
|
Özgesnin mesajındaki kişi ismi ve telefonlar çıkarıldı. Şirket ismi çıkarıldı. Burada şirketleri mi konuşağız yoksa programı mı ?
şirket konuşacaksak başka bir site açıp akşama kadar dedikodu yapalım uyar mı sizlere ve bir faydaı olurmu ? A şirket 30 kişi gönderir tavsiye çok olduğu için rezil bir şirkete gidersiniz...sizce hangisi doğru şirket tartışmak mı programı ?
ayrıca konu başlığı beydi ve biz yine neye çevirdik ?
|
| Yukarı Dön |
|
| |
yiğit Yeni Üye

|
| Gönderen: 28-Kasım-2006 Saat 01:28 | Kayıtlı IP
|
|
|
merhaba arkadaşlar ben 2006 yazında wat a katıldım ve çokda memnun kaldım bence bu iyi şirket seçmenin anahtarı şu: şirket yetkilisi kişilerinn daha önce wat a katılıp katılmadığı çok önemli. ben şirketimi seçerken wat programına katılmış birinin çalıştığı şirkete gitmeyi çok önemsemiştim. ayrıca şirket yetkililerinin dürüstlüğü çok önemli. size programın dez avantajlarını anlatmaktan çekinmeyen size gidiş amaçlarınızı sorgulatan insan bence dürüst insandır.
__________________ yiğidim aslanım
|
| Yukarı Dön |
|
| |
alabur Yeni Üye

|
| Gönderen: 29-Kasım-2006 Saat 03:53 | Kayıtlı IP
|
|
|
Arkadaşlar ben bu sene WAT'a katılmayı düşünüyorum. kız arkadaşımda katılmak istiyor ama açıkcası onun gelmesinden biraz endişeliyim.WAT katılımcılarına istinalar hariç davranışlar tavırlar nasıl?giden arkadaşlar yardımcı olabilir mi? tam bi karar veremiyorum, orda bize ters gelicek üzecek bişiler olur mu? teşekkürler
|
| Yukarı Dön |
|
| |
elaevrim Yeni Üye

|
| Gönderen: 29-Kasım-2006 Saat 17:42 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhaba arkadaşlar;
edidör konuyu saptırdığımızı düşünüyor ama,asılönemli olanın şirket olduğunu dikkate almıyor sanırım.WAT programının nasıl geçtiğitamamen şirketin ciddiyetine bağlı.Benim şirketimlas vegasa gitceğimi söyledi ama gitmeme 2 gün kala beni floridaya yerleştirmiş.Ben bunu Floridan gelen maille öğrendim.Ucak biletimi bile Las Vegas almıştım.Bana zorla Floridaya gitceğimisöyledi.Ve upğradığım maddi kayıptan sorumlu tutmadılar kendilerini, sözleşmesini bile kabul etmediğimyere zorlşa göndermeye çalıştılar.
Yani demek istediğim önemli olan şirketiniz sizinle ne kadar ilgeniyor. Bence şirketlerin ismi saklanmasın herke madem tecrübelinden bahsedecek,insanlar hangişirket olduğunu bilsin elaevrim@hotmail.com
Bana merak edenler yazabilir her zaman her konuda yardımcı olmaya çalışırım çok sıkıntı çektim 7 milyar param yandı sokaklarda kaldımve hepsi şirketimin yüzündendi.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
izmirege Kıdemli Üye

Kayıt Tarihi: 19-Temmuz-2006 Ülke: Amerikan Samoa Gönderilenler: 509
|
| Gönderen: 02-Aralık-2006 Saat 10:58 | Kayıtlı IP
|
|
|
ela bence şirket isimlerini burda değilde özelde ya da msnde tartışalım şirket ismi buraya yazmamak en güzeli bence
|
| Yukarı Dön |
|
| |
izmirege Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 02-Aralık-2006 Saat 11:02 | Kayıtlı IP
|
|
|
elaevrim Yazdı:
|
Merhaba arkadaşlar;
edidör konuyu saptırdığımızı düşünüyor ama,asılönemli olanın şirket olduğunu dikkate almıyor sanırım.WAT programının nasıl geçtiğitamamen şirketin ciddiyetine bağlı.Benim şirketimlas vegasa gitceğimi söyledi ama gitmeme 2 gün kala beni floridaya yerleştirmiş.Ben bunu Floridan gelen maille öğrendim.Ucak biletimi bile Las Vegas almıştım.Bana zorla Floridaya gitceğimisöyledi.Ve upğradığım maddi kayıptan sorumlu tutmadılar kendilerini, sözleşmesini bile kabul etmediğimyere zorlşa göndermeye çalıştılar.
Yani demek istediğim önemli olan şirketiniz sizinle ne kadar ilgeniyor. Bence şirketlerin ismi saklanmasın herke madem tecrübelinden bahsedecek,insanlar hangişirket olduğunu bilsin elaevrim@hotmail.com
Bana merak edenler yazabilir her zaman her konuda yardımcı olmaya çalışırım çok sıkıntı çektim 7 milyar param yandı sokaklarda kaldımve hepsi şirketimin yüzündendi. |
|
|
aynı olay benim basıma da geldi sayılır aslında bana da new york çevresinde sakin eyaletlerden biri olur yani new york a max: otobüsle 5-6 saaat olur dendi ama son günümüzde iş belli olmadıgından montanaya gitmeyi kabul etmek zorunda kaldık uzak bi yer oldugu için uçak bileti çok pahalıya geldi üstelik hayallerimin şehri dünyada belki de en çok görmek istediğim yer olan new york a otobüsle 3 gün süreydi ama ben her şeyi göze aldım ve o 3 günümü yollarda geçirdim ve new yorka gittim
|
| Yukarı Dön |
|
| |
izmirege Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 07-Aralık-2006 Saat 08:58 | Kayıtlı IP
|
|
|
alabur Yazdı:
| Arkadaşlar ben bu sene WAT'a katılmayı düşünüyorum. kız arkadaşımda katılmak istiyor ama açıkcası onun gelmesinden biraz endişeliyim.WAT katılımcılarına istinalar hariç davranışlar tavırlar nasıl?giden arkadaşlar yardımcı olabilir mi? tam bi karar veremiyorum, orda bize ters gelicek üzecek bişiler olur mu? teşekkürler |
|
|
kız arkadası götürmek büyük sorumluluktur tabi kız arkadasın nasıl biri sizin çalışcaganız yer olsun konaklamanız olsun çok iyi olmayabilir çok kötü de olmaz merak etme ama kız arkadasın her yaşadıgı zolukta ''buralara senin yüzünden geldik ben demedim mi türkiyede çalışalım'' diyecekse sen kendin git böle biri değilse kız arkadasınla gitmenin keyfi başkadır tabi haa bir de unutmadan ordaki hiç bir kızla eğlenemiceksin bu da aklının bir köşesinde bulunsun
|
| Yukarı Dön |
|
| |
flausbert Üye

|
| Gönderen: 15-Aralık-2006 Saat 01:18 | Kayıtlı IP
|
|
|
merhabalar arkadaslar...2006 wat nasıl gecer new york da)) tabı bazen sagolsun sırketımzıın masabasında beceremedıgı aptal hatalardan kaynaklanan sorunları cıkarırsak harıkaydı...ama soylemem gereken para olayına cok fazla takılamayıp ıngılızce ıyı bı tatıl dıyenler new york a 1 hafta maximum ugrasınlar...buyuk sehır buyuk problem demek padicab yapıyordum ama agustos ayında central parka bıle 1 kısının gırmedıgını gorup avladıgım sıneklerın cınsıyetını arastırdıgım gunlerde maradona nın "tanrının elı" dedıgı gıbı bısy dokundu bı kadın dedı "turkce bılıyor ben cat pat turk ıscı arıyor"...arkadaslar krıterınız tabı benım gıbıler olmamalı 2 adam ancak bu kadar sanslı olur 2 sene gıttık mılyon dolarlık yerlerde kaldın belkı yerde yattık ama))..sanslı olmak sart ve yeter kosul bu programda guzeldı superdı...ama sakın dıyorum dıger arkadaslarımın dedıgı gıbı arastırmadan kalkısmayın hıc bı ıse..agustos ayında tuvalet temızlemekten bıkıp ulkeye donende cok adam gordum evet bu kadar da rezıl olabılıyosun....dıkkat!!
|
| Yukarı Dön |
|
| |
chilavert Yeni Üye

|
| Gönderen: 22-Aralık-2006 Saat 16:57 | Kayıtlı IP
|
|
|
arkadaşlar bir süredir ciddi anlamda work and travel düşnüyoru amacım para kazanmaktan çok iyi bir yabancı dil pratiği yapmak ve genel anlamda yurt dışı konusunda kendime güvenimi kazanmak... Şimdilik 1-2 sorum war.
1) illa amerikada çalışmak için bir şirketle beraber hareket etmek mi gerekiyor? ordan bulunan bir tanıdık vasıtasıyla iş bulup vize ve çalışma izni alamamazmıyım?
2) cleveleand hakkında düşünceleriniz nelerdir? ( giden arkadaşlar varsa )
|
| Yukarı Dön |
|
| |
NOSTRIBOX Üye

|
| Gönderen: 23-Aralık-2006 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
ds formunu şirket aracılığıyla geliyor bildiğim kadarıyla
|
| Yukarı Dön |
|
| |
minmin Yeni Üye

|
| Gönderen: 23-Aralık-2006 Saat 13:51 | Kayıtlı IP
|
|
|
arkadaslar firmayla iligili bilgiye ihtiyacım var,yardımcı olursanız cok sevinirim
__________________ smile
|
| Yukarı Dön |
|
| |
elaevrim Yeni Üye

|
| Gönderen: 23-Aralık-2006 Saat 18:38 | Kayıtlı IP
|
|
|
valla
güvenilir firma çok az
bence sana burdan tavsiye edilenlerede pek inanma.
benim gittiğim şirket okul okul gezip seminer veriyodu.bnde okula güvendim onunla gittim ama acayip kazıkçı çıktı.sana tavsiyem çok öğrenci gönderen şirketlerle gitme.sonuçta çok iş çok hata demektir.ayrıca cok öğrencisi olduğu içinde herkesle çok iyi tek tek ilgilenemez
__________________ Ben de xxxx şirketiyle gittim kesinlikle tavsiye etmiyorum
|
| Yukarı Dön |
|
| |
LejyoneR Yeni Üye

|
| Gönderen: 24-Aralık-2006 Saat 01:00 | Kayıtlı IP
|
|
|
elaevrim Yazdı:
|
valla
güvenilir firma çok az
bence sana burdan tavsiye edilenlerede pek inanma.
benim gittiğim şirket okul okul gezip seminer veriyodu.bnde okula güvendim onunla gittim ama acayip kazıkçı çıktı.sana tavsiyem çok öğrenci gönderen şirketlerle gitme.sonuçta çok iş çok hata demektir.ayrıca cok öğrencisi olduğu içinde herkesle çok iyi tek tek ilgilenemez |
|
|
Kesinlikle dogru bi yaklasım bende gitmememe ragmen bu yaz düsünüyorum cok fazla öğrenci götürmeyen ama iyi bi arastırmayla ne oldugu ortaya cıkan bi sirket en iyisidir diye düsünüyorum
|
| Yukarı Dön |
|
| |
alaskan Yeni Üye

YASAKLI ÜYE - BANLANMIŞTIR
|
| Gönderen: 24-Aralık-2006 Saat 11:50 | Kayıtlı IP
|
|
|
zaten burada firma ismi verilmiyormuş bende vermedim bende sizin gibi bir başkabir kurumdanım ancak firmalarla ilgili ne biliyorsam yazıyırum milet ogrensin
__________________ isinize gelsede gelmesede bu boyle
|
| Yukarı Dön |
|
| |
editör Yönetici Grubu

|
| Gönderen: 25-Aralık-2006 Saat 15:13 | Kayıtlı IP
|
|
|
Kim ne derse desin küçük şirketlerle bu iş olmaz...yapmayın ayrıca burası WAT 2006 NASIL GEÇTİ Topigi !
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ibrahim Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 25-Aralık-2006 Saat 20:33 | Kayıtlı IP
|
|
|
EVET BURASI 'WAT 2006 NASIL GEÇTİ TOPİĞİ' ;
__________________ Ba?ka dile uymaz annenin sesi, Her sözün ararsan vardyr Türkçesi....
|
| Yukarı Dön |
|
| |
editör Yönetici Grubu

|
| Gönderen: 30-Aralık-2006 Saat 17:20 | Kayıtlı IP
|
|
|
alaskan Yazdı:
zaten burada firma ismi verilmiyormuş bende vermedim bende sizin gibi bir başkabir kurumdanım ancak firmalarla ilgili ne biliyorsam yazıyırum milet ogrensin |
|
|
EVET SENİN KİM OLDUĞUNU TESPİT ETTİM. ONUN İÇİN BANLADIM... AYRICA HİÇ YAKIŞTIRAMADIM !!! DİNİME KÜFREDEN MÜSLÜMAN OLSA BARİ...
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ibrahim Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 30-Aralık-2006 Saat 20:39 | Kayıtlı IP
|
|
|
editör Yazdı:
alaskan Yazdı:
zaten burada firma ismi verilmiyormuş bende vermedim bende sizin gibi bir başkabir kurumdanım ancak firmalarla ilgili ne biliyorsam yazıyırum milet ogrensin |
|
|
EVET SENİN KİM OLDUĞUNU TESPİT ETTİM. ONUN İÇİN BANLADIM... AYRICA HİÇ YAKIŞTIRAMADIM !!! DİNİME KÜFREDEN MÜSLÜMAN OLSA BARİ...
|
|
|
bari sorduğumuz sorulara cevap verse idi.
__________________ Ba?ka dile uymaz annenin sesi, Her sözün ararsan vardyr Türkçesi....
|
| Yukarı Dön |
|
| |
izmirege Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 30-Aralık-2006 Saat 22:25 | Kayıtlı IP
|
|
|
kimmiş abi yazsan iyi olur
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ibrahim Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 01-Ocak-2007 Saat 21:58 | Kayıtlı IP
|
|
|
yazılmaz. öğrenemedin mi hala izmirege. 
|
| Yukarı Dön |
|
| |
izmirege Kıdemli Üye

|
| Gönderen: 06-Ocak-2007 Saat 21:22 | Kayıtlı IP
|
|
|
yok be abi nerden bilim benim msn ye yazarsın artık kim oldugunu
|
| Yukarı Dön |
|
| |
efe_evcioglu Yeni Üye

|
| Gönderen: 12-Ocak-2007 Saat 18:24 | Kayıtlı IP
|
|
|
herkese merhaba ben wata katılmak istiyorum ama hicbir bilgim yok ve okudugum kadarıyla burada kimse şirket ismide veremiyor eger gercekten yardım etmek istiyen biri warsa bana mail atabilirmi ama lütfen sirketciler uzak dursun
|
| Yukarı Dön |
|
| |
efe_evcioglu Yeni Üye

|
| Gönderen: 12-Ocak-2007 Saat 18:25 | Kayıtlı IP
|
|
|
mailimide verim dimi efe_evcioglu@yahoo.com
|
| Yukarı Dön |
|
| |
Majestic81 Yeni Üye

|
| Gönderen: 17-Ocak-2007 Saat 20:35 | Kayıtlı IP
|
|
|
Forumu okuyordum ama bu mesaji gorunce uye olup , yazmaya karar verdim. Arkadasi taniyorum . Ben Turgay kendimi de tanitayim
Bahsi gecen ""Wrangell"" sehrinde 3 yaz calistim ve arkadasimin geldigi tarihteden 2 hafta once calismaya basladi fabrika. Dedigin gibi balik olmamasina ragmen fabrika herkese is verdi.Kova ve tote yikayarak calisti cok kisi .Extra ve gereksisz islerle ogrenciler para kazansin diye is de verdiler .Dediigin gibi sezonun cok kotu oldugu bir donemde 2 hafta gec gelmene ragmen iyi kazanmissin ki o ilk iki hafta da 1500 u gecenler vardi . Ben onceki sene 2300 dolar paycheck aldigimi bilirim . Wrangell icin sunu soyleyebilirim 1-5 Temmuz da sezon acilir ve de 5-10 eylule kadar surer ve de bu sure zarfinda 5000-6500 arasi kazanilir ortalama. bu donemde 10300 kazan da var.
Alaska herkesin yapabilecegi bi is degil . Arkadasimin dedigi gibi aglayan cok kisi vardi.Kolay islerde bile cok zorlanan yapmak isteyenler de vardi.O yuzden once kendinize sorun ALaska da calisabilecekmisiniz sonrada cok cok iyi arastirin
Bu arada ben bu yaz yine gidecegim Wrangell'a , sorusu olan varsa cevaplayabilirim
ygy59 Yazdı:
mrb arkadaşalar ben geçen yaz (bu forumda da bahsi geçen ) orange firmasıyla Alaska ya gittim. (burda şirket ismi kullanmakta sakınca görmedim çünkü bu şirket çoktan kapandı daha doğrusu battı.)
Ben Çankaya ünv. de okumama , yani editöründe bahsettiği gibi baba parasıyla okuyan, Alaskada 1 saat bile balık kesemeyecek olan gruptan olmama rağmen her türlü zorlukları bilerek Alaskayı tercih ettim.
İstanbul hava alında tanıştığım aynı firnayla aynı yere giden iki arkaşla birlikte Alaskanın wrengell denen ufak bi kasabasında 16 temmuzda işe başladık.(12 temmuzda Türkiyeden çıktıştım) Orda bizden yaklaşık 10 gün kadar önce giden 40-50 kadar Türk öğrenci vardı. (bizim bu kadar geç kalmamızın sebebi firma sahibi Kemal Arifoğlunun skandal denebilecek yanlışlarıydı.)
Wrangell çok güneyde olduğu için balık sezonu zaten temmuzun başında başlayıp normal şartlarda yaklaşık iki ay sürer. Fakat herkesin de bildiği gibi geçen sene balık sezonu çok kötü geçtiği için çok daha az sürdü. Biz ilk 15 gün günde ortalama 13-14 saat civarında çalışmamamıza rağmen fabrika yetkilileri daha sezonun tam açılmadığını bi kaç gün sonra günde 15-16 saat çalışacağımızı söylürdu. Ama dedikleri gibi olmadı ve her geçen gün günlük çalışma saatimiz düşmeye başladı. Hatta bazı günler hiç çalışmamaya, çalışsakta günde 3-4 saat çalışmaya başladık.Zaten yaptığımız işlerde temiz kovaları yıkamak, yerleri süpürmek, temiz rafları fırçalamak gibi saçmasapan gereksiz işlerdi. Geldiğimiz günde beri toplam 38 gün sonra yaklaşık net 2900 dolar para kazandım ve dediğim gibi bu 38 günün 8 günü hiç çalışmadık 10 gün ise ortalama 3-4 saat çalıştık. Yani demek istediğim balık sezonun normal olduğu bi dönemde Alaskada gerçektende iyi para kazanılabilir. benim ilk aldığım 15 günlük çek net 1800 dolardı. Bence 15 gün için çok iyi para.
Tabiki benim ve 2 arkadaşımın 38 gün Amerikada kalıp Türkiyeye dönmeye niyetimiz yoktu. Başka bi eyalete geçmek için burda editörün dediği gibi 500-600 usd harcamaya gerek yoktu. Yalnızca biraz istekli olmak ve riskleri göze almak yeterliydi. Bizim dönüş biletimiz Ketchikan(alaskada bi şehir)--Seattle , seattle--saltlake,, saltlake--newyork ,, newyork--istanbul du. Biz yalnızca Ketchikan--Seattle biletini Türkiyedeki bilet şirketini arayıp hiç bi ücret ödemeden geri bi tarihe aldırdık. Diğer aktarmalar sabit kaldı böylece bize Seattle da çalışmaya-gezmeye birsürü vakit kaldı(saattle-saltlake uçağının tarihi gelene kadar).
Biz 3 arkadaş bizden daha önce Alaskadan ayrılıp seattle a giden iki arkadaşa e-mail atıp onların yanına gittik. Onlar burda çoktan bi ev tutup, bi fast-food cuda işbulup çalışmaya , hatta bi tanede eski model bi araba alıp işe onunla gidip gelmeye başlamışlardı ve hayatlarından da oldukça memnunlardı. Kirayı ortaklaşa öderiz diye bizim gelmemizede sevinmişlerdi. Bizim niyetimiz birkaçgün şehri dolaşıp ondan sonra iş aramaktı ve bi araba kiralamaya karar verdik, fakat bi günlük araba kiralamak en ucuzu yaklaşık 60-70 usd arasındaydı. 10 günlük kiralama bedeli 600-700 usd idi. Bizde bi ikinci el araba galerisine gidip 600 dolara eski model bi ford aldık. Sonrada 3-4 gün Seattle da gezmediğimiz yer kalmadı , tam anlamıyla şehrin altını üstüne getirdik. Tam iş aramaya başlamıştıkki Montana da inşaat işinde çalışan bi arkadaşımızdan e-mail aldık. bi kaç e-mailleşmeden sonra bizim için kendi müdürüyle konuştuğunu üçümüzü birden işe alabileceğini söyledi. Bizde nasıl olsa altımızda araba var diyerek bastık Montanaya gittik. Bakın bu çok büyük bi riskti altımızda ki araba 85 modeldi ve gitceğimiz yol 1300 km idi. Ama çok şükür hiç bişey olmadan gideceğimiz yere vardık .
ve böylece hayatımdaki amelelik kariyerimde başlamış oldu. Çalışma şartları Alaskadan daha ağır olan inşaat işciliğindede çalıştıktan sonra Artık Türkiyeye dönme vakti gelmişti. Arabayı 600 dolara sattıktan sonra Türkiyeye döndük...
Bana şimdi arkaşlarım soruyolar Alaskaya gittiğine pişmanmısın diye,, çok kötü bi sezona denk gelmeme rağmet cevabım kesinlikle hayır. eğer benim gibi biraz riskleri göze alabilyosanız,, biraz maceraperstseniz ,, zor çalışma şartlarına uyarım diyorsanız ve en önemlisi benim gibi doğaya aşık , atlas dergisinin müdavimlerindenseniz . Alaska gitmekten pişman olmazsınız.
ama şunuda belirtmeliyim ki orda tanıştığım 40-50 kişinden çoğu geldiğine bin pişmandı. Hatta akşamları oturup annemi özledim diye ağlayanlar bile vardı.(burda ağlamak lafını mecazi anlamda kullanmaım.) çalışma şartları düşündüğünüzde çok daha ağır ve insan piskolojisini gerçekten çok etkiliyor. Gerçekten açil bi paraya ihtiyacınız yoksa , ya da Alaskanın mükemmel doğasına " la orda göreceem iki ağaç , bi okyanus deeelmi" diyosanız, kesinlikle pişman olursunuz ... SONUÇ : Alaskaya gitmeden önce iyi düşünün....
|
|
|
__________________ ---WORK AND TRAVEL TURKEY REKLAM ARENASI DEĞİLDİR. ÜYELİĞİNİZ BLOKLANMIŞTIR.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
LejyoneR Yeni Üye

|
| Gönderen: 17-Ocak-2007 Saat 21:38 | Kayıtlı IP
|
|
|
Arkadaslar dün bir kac arkadasla konusurken duydum giden arkadaslar duyup emin olmak istedim
Heralde ABD de içki tüketilen yerlere girmek için 21 yas sınırı isteniyormus dogrumudur bu?
Simdi ben seyahat etmeye basladıgımda herhangi bir içki tüketilen bar a ya da gece klubüne gidemeyecekmiyim?:(
|
| Yukarı Dön |
|
| |